fbpx

video visszajelzes banner v2

Veled is előfordult már, hogy egy általad választott termékben a felsorolt összetevők között szerepelt az E-vitamin, de az összetevő táblázatban már nem találtad? Gyakori jelenség, de az oka rendkívül egyszerű: kis mennyiségben alkalmazzák, mert csak tartósító szerepet tölt be, így nem alkalmas vitaminpótlásra. Vannak azonban kivételek. Legújabb videónkból megismerheted a részleteket!

Néhány gondolat az E-vitaminról, az E-vitamin, mint tartósítószerként történő felhasználásáról.

Azok a termékek, amelyekben zsírok, olajok vannak, azok avasodnak, tehát tartósítani kell őket. Az E-vitamin egy nagyon hatékony és közkedvelt megoldás erre a technológiai célra. Mivel tartósítás céljából sokkal kisebb koncentrációban kell használni, ezért ebben a kicsi koncentrációban alkalmatlan E-vitamin pótlásra.

Egy termék esetében onnan lehet tudni, hogy kicsi az E-vitamin koncentrációja, hogy az összetevő táblázatban nincs feltüntetve a hatóanyagok között. Ebben a táblázatban nem szerepelnek azok a hatóanyagok, amik a napi javasolt dózis 15%-ánál kisebb koncentrációban vannak a termékben. Ilyenkor csak a felsorolás részbe kerül be az E-vitamin.

Elég gyakori gyártói átverés, hogy a tartósításra használt E-vitamint hatóanyagként tüntetik fel, így kommunikálnak. Ez egy teljes csúsztatás, mert ez így nem fog működni.

Az már csak hab a tortán, hogyha a molekulaformát is megnézzük, akkor nagyon-nagyon nem mindegy, hogy milyen molekulaformát használnak, mert a különböző formáknak teljesen más élettani hatásuk van. (Ennek részleteiről készült már egy másik videó is, aki kíváncsi nézze meg.)

A táblára csak a legeslegrosszabb formát írtam fel, ez a dl-alfa-tokoferil acetát. Abszolút kerülendő minden, amiben ez van.

Összegezve:

Az E-vitamin egy közkedvelt anyag és nagyon jól működik zsírok és olajok konzerválására. A koncentráció fogja meghatározni, hogy hatóanyag vagy tartósítószer. Ha kicsi a koncentráció, akkor csak tartósításra használják abban az adott termékben.

Nagyon-nagyon nem mindegy, hogy milyen molekulaformát használnak, mert a leggyakrabban a legelőnytelenebb formák szoktak belekerülni ezekbe a termékekbe. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy mit kommunikál a gyártó, mert továbbra is a molekulaformát, a koncentrációt és a biológiai hasznosulást kell nézni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket