fbpx

video visszajelzes banner v2

A következő részben külsős kérésre, egy látás-javítást célzó vitamin vásárlók számára talán láthatatlan részei kerülnek górcső alá. A már jól ismert biológiai hasznosulás, molekulaforma és koncentráció trió és más most ismertetett szempontok is segítenek abban, hogy tisztábban átláthassunk a marketingködön.

Egy külsős megkeresés érkezett hozzánk, hogy egy konkrét látáshelyreállító vitamint értékeljünk.

Vonjuk le azokat az érvényes szélesebb körű tanulságokat is, amiből gyakorlatilag más termékeket is könnyebben lehet értékelni. A fogyasztó vajon szavazzon bizalmat azoknak, vagy sem?

Ez egy konkrét amerikai termék, ami már a származásából fakadóan benne hordozza a minőségi felerősítés módszerét. Ez a módszer a kommunikációban rendszeresen használt manipulációs technika. Azért vannak a norvég és a svájci tudósok odabigyesztve jelzőként, hogy azt gondoljuk, hogy ettől valami jobb.

Először is hogyha megnézzük kicsit a cégnek a hátterét, a székhelyét, hogy hol vannak, akkor a térképről kiderült, hogy gyakorlatilag egy reptér melletti raktárépületben van, ott létesült ez a cég. Ez nyilván eleve kérdőjeleket is felvethet.

Egy multivitamin-szerű termékről beszélünk egyébként, ami nagyon sok összetevőt tartalmaz. Jó pár esetben - nyilván a drága összetevők esetében - sűrű homály fedi a pontos koncentrációkat. Nem szeretném részletesen bogarászni az egészet, mert semmi értelme nincsen. A lényeg csak az, hogy mind a biológiai hasznosulást, mind a molekulaformákat, mind pedig a koncentrációkat illetően mindenből a legrosszabb van benne és az is a legkisebb koncentrációban. Nyilván az önköltség, az önerő így lesz a legkisebb. A különböző oxidok (magnézium, cink), vagy a karbonátok roppant gyenge biológiai hasznosulással rendelkeznek, de ott van például a dl-alfa-tokoferil-acetát is, a legsilányabb formájú E-vitamin, amit én senkinek se javasolnék.

Vannak az általam úgynevezett "EFSA" vitaminok - erről készült korábban már egy videó. Az EFSA az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatalnak a rövidítése. Ennek a hivatalnak van egy állításlistája minden összetevőre. Például a jódra úgy hangzik, hogy: "A jód hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez." Tehát, ha egy gyártó „pajzsmirigyvitamint” akar csinálni, akkor a jódot azt biztos, hogy bele kell tenni, és akkor ezt a mondatot ki lehet emelni a címkén. Ettől ez hirtelen pajzsmirigyvitaminná válik, de azt senki se vizsgálja, hogy működik-e vagy sem. Arról is már sokszor volt szó, hogy a cégek gyakorlatilag nem tesztelnek. Ez az egész lufi így szépen felépíthető. Ez tökéletesen tetten érhető ebben a termékben is. A hatásosságra abszolút nem figyeltek, mert akkor nem oxidokat tettek volna bele, hanem jól hasznosuló formákat.

Lényeg:

Itt az eladhatóság volt szem előtt. Ez semmi más, mint egy marketingtermék.

Tanulság:

Igen ám, de szélesebb tanulságok nélkül ennek az egész videónak nem sok értelme lenne. Ezeket nem lehet elégszer hangsúlyozni, úgyhogy én azt gondolom, hogy mindenkinek érdemes a termékválasztási protokolljai közzé beépíteni ezeket:

  • Ha nincsenek feltüntetve a pontos koncentrációk egy honlapon, akkor teljesen mindegy, hogy ki ennek a terméknek a reklámarca, milyen gyönyörű színésznő, vagy egy fehér köpenyes orvosnak tűnő akárki, egyszerűen ne szavazzon bizalmat neki!
  • Természetesen a molekulaformák pontos megnevezése is szükséges. Nem elég az, hogy „magnéziummal” vagy „E-vitaminnal”. Milyen E-vitamin van benne? Milyen formájú magnézium van benne?
    Utána jöhetnek azok a kritériumrendszerek - amiről szintén készült már korábban videó. Hogyha oxidokat lát valaki, az azt jelenti, hogy ennek nagyon gyenge lesz a biohasznosulása. Ezt tudván mindenki eldöntheti, hogy akarja-e a terméket vagy sem.
  • Azt gondolom, hogy érdemes nemcsak a terméket megnézni, hanem az adott céget is, aki mögötte áll - mert ugye a termék mögött mindig van egy cég, aminek van egy indíttatása.
  • Az egytermékes cégek mindig gyanúsak.
  • Ha túl sok az ígéret és a padlás is az ígéretekkel van tele, hogy az az adott termék mi mindent tud „ha akarjuk vezet, ha akarjuk szigetel”, akkor ez is legyen gyanús.
  • Ha túl sok az összetevő az ugyanúgy gyanús.

    Pl. van olyan, hogy „58- 60 különböző gyógynövény a szinergia erejével”. Ezek a valóságban úgy keletkeznek, hogy mindenből egy hangyasóhajtásnyit tesznek csak bele, hogy a végén minden állítás ráírható legyen. Van egy küszöb-koncentráció, ami alatt ezek az összetevők nem működnek. Ráadásul, ha nagyon sok van a termékben, soha senki nem fogja tudni kitesztelni, hogy az valóban működik-e. Nagyon-nagyon ritkán van mögötte érdemi fejlesztés.

Szeretném mindenki megértő kegyeibe ajánlani a vitamin-info.hu honlapot, ami a szakmai véleményemet tartalmazza a mikrotápanyagokról, és segít a különböző választásban. Ez egy mobilra optimalizált honlap és teljesen ingyenesen használható.

Összegezve ennek a minivideónak a lényegét:

Nem változott a véleményem, miszerint a piacon kapható termékek elsöprő többsége a szemét kategóriába esik, mert nem abból az indíttatásból készülnek, hogy valami jó létrejöjjön, hanem azért, hogy hogyan lehessen minél többet keresni. Ez a gyártói érdek.

A magam részéről mindenkit bátorítanék arra, hogy a kétkedő hozzáállását még szorozza meg kettővel és legyen még kétkedőbb.

Kérdezzen, vegye föl a kapcsolatot, ne higgye el feltétlenül, amit mondanak. Ez a legjobb vásárlói hozzáállás, mert ha akarjuk, ha nem, a saját egészségünkért mi magunk vagyunk a felelősek.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket