fbpx

video visszajelzes banner v2

A vegán kifejezést egyre több terméken láthatjuk, hiszen nagy a marketing értéke. Létezik számos vegán termék, amelyek hatékonyan támogatják a szervezetben zajló folyamatokat és jó szívvel ajánlanánk mi is. A videóban felsorolt, frappáns reklám szöveggel ellátott ásványi anyagok és nyomelemek azonban biztosan nem tartoznak ebbe a kategóriába. Nézd meg a videót és megtudhatod, miért!

Néhány gondolat a vegán kalciumot és magnéziumot is tartalmazó termékekről.

Ez egy csodálatos téma.

  1. CaCO3 „észak-atlanti óceáni algából származó kalcium”

A marketing az fenomenális, ugyanis megtudhattam, hogy „észak-atlanti óceáni algából származó kalcium”-ot tartalmaz a termék. Felírtam a táblára, hogy ez gyakorlatilag a kalcium-karbonátot jelenti. A gyártó nagyon ügyesen elrejtette, mert az algának a nevét (Lithothamnion calcareum) latinul írta fel a címkére mindenhova, tehát gyakorlatilag nem lehet felfedezni, hogy milyen formában van benne a kalcium. A szónak a „calcare” része  latinul mészkövet jelent. Ebből abszolút adta magát az egész, úgyhogy ez semmi más, mint kalcium-karbonát, vagyis vízkő, mészkő, hihetetlenül gyenge biológiai hasznosulással. Ez a része a terméknek gyakorlatilag semmire se alkalmas.

  1. Mg(OH)2 „kristálytiszta tengervízből kinyert magnézium".

A magnézium az „kristálytiszta tengervízből kinyert magnézium". Nagyon-nagyon jól hangzik, de mögé nézve ez egy kalcium-hidroxiddal kicsapatott magnézium-hidroxid. Ezt használják az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban is, mert zseniális savlekötésre meg hashajtónak is kiváló. Magnéziumpótlásra teljesen alkalmatlan, viszont cserébe nagyon olcsó.

Megemlíteném még, hogy a magnézium hidroxidnak az a tulajdonsága, hogy jelentősen csökkenti a folát (B9-vitamin) meg a vas felszívódását.

Azt gondolom, hogy az se utolsó megállapítás, hogy a kalcium és a magnézium ugyanolyan mechanizmus szerint szívódik fel. Ha ebből a két abszolút gyenge biológiai hasznosulású vegyületből még valamit szeretne hasznosítani a szervezetünk - mert annyira le vagyunk gyengülve, hogy munkatáborba töltöttük az elmúlt néhány hónapot -, akkor sem fog gyakorlatilag hasznosulni, mert ezek (a kalcium és a magnézium) egymást szépen kioltják. A kalciumból valamennyi hasznosul, a magnéziumból semmi.

  1. Egyéb nyomelemek

Ez a csodálatos termék, ami a vegánoknak készült, tartalmaz még egyéb nyomelemeket is. Minden a napi javasolt dózis kb. 100%-a, tehát óriási kutatómunka nem előzhette meg ennek az összeállítását. Találunk itt mindenféle szulfátot, stb. (mangán-szulfát, vas-glükonát, réz-glükonát). Ezek biológiai hasznosulása nagyon-nagyon gyenge.

A pozitív része, hogy a cink citrát formában van benne.  Viszont a cink együtt van a rézzel, és ezek együtt ugyancsak kioltják egymást a felszívódás során. Erről készült már korábban videó. Tehát ez a termék gyakorlatilag tökéletesen alkalmatlan cink- és rézpótlásra is.

Összegezve: Az a véleményem a kifejezetten vegánoknak címzett (hogy mi alapján azt egyébként nem tudom) kalcium, magnézium és egyéb nyomelemeket is tartalmazó termékről, hogyha nekem kínálnák, akkor csak annyit mondanék, hogy a hülyék a túloldalon vannak. Abszolút nem ajánlott kategória.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket