fbpx

video visszajelzes banner v2

Sok gyártó kínál szőlőmagtartalmú készítményt a vénák erősítésére. Ezek nagyon eltérő hatékonyságú készítmények lehetnek, ha szakmai szemmel nézünk rá a minőségi és mennyiségi mutatókra! Mindenképpen érdemes megnézned Szabolcs mondandóját a témában ahhoz, hogy tényleg jó minőségű szőlőmagkészítményt vásárolj!

Vénaerősítés szőlőmaggal?

Ezt a videót onnan indítanám, hogy kerek legyen a logikai gondolatmenet, hogy egy teljesen bevált és teljesen normális céges termékfejlesztési mechanizmus az, amikor az adott cég által elérhető célcsoport igényeire fejlesztenek terméket, vagy van egy adott termék és megnézik, hogy el tudják-e adni az adott célcsoportnak.

Példaként most az idősebb korosztályra célzott visszér és véna problémák megoldására alkalmas termékek közül választottam egyet. Ez pedig egy vörös szőlőmagőrlemény, amiegy sima egyszerű őrölt por. Ugyanezt el lehetne adni antioxidánsként más célcsoportnak is, de mivel ez az adott cég az idősebb korosztályt éri el, ezért van ez az egész így találva.

Egyébként ez az anyag (szőlőmag) a borászatban keletkezik melléktermékként, ami nagyon olcsó. Ha műszakilag szeretnénk megtudni, hogy ez mennyire lehet hatékony, akkor érdemes egy picit beleásni magunkat. Példaként szeretném bemutatni a gondolatmenetet, hogy milyen hatóanyagok működnek a szőlőmag kivonatban.

Azt elég gyorsan meg lehet találni, hogy ez az OPC nevű anyag (a videóban végig ezt a rövidítést fogom használni), mely az oligomerikus proantocianidinek kifejezésnek a rövidítése.

Az a lényeg, hogy ez működik benne és azt érdemes megnéznünk, hogy mi az a koncentráció, ami benne van az adott termékben, és hogy ez működik, vagy sem? Ki lehet-e váltani mással, vagy sem?

Szóval 1 g szőlőmag őrletben kb. 35 mg OPC van. A gyártói ajánlás szerint kb. 5 g-ot kell naponta fogyasztanunk, ami ca. 175 mg OPC-t tartalmaz. Ez a termék árával szétosztva azt fogja jelenteni, hogy a napi adag 62,5 Ft-ba ikerül.

Hogyha monokomponensű termékekről van szó, akkor mindenkinek azt ajánlom gyorsan keressen rá az interneten és a legolcsóbbat vegye meg, mert szinte mindegyik ugyanaz. A szőlőmag kapszula 95% OPC-re standardizált és maga ez az anyag nagyon olcsó. Egy gyors internetes kereséssel látjuk, hogy körülbelül 3600 Ft-ért lehet kapni 100 adagot, ami 36 Ft/adagot jelent. Így már össze lehet hasonlítani a 36 Ft vs. 62,5 Ft-ot.

Jól mutatja a példa, hogy gyors internetes kereséssel, egy pici összehasonlítással jelentős pénzeket lehet megtakarítani. A szakmai véleményem az az, hogy körülbelül 200 mg OPC vénerősítésre túl kicsi koncentráció. Ilyenkor azt javaslom, hogy akár különböző nemzetközi oldalakon pl. az iherb.com oldalán a vénaerősítés, visszér vagy hasonló kulcskifejezésekre keressen rá, nézze meg, hogy ott milyen termékek vannak, mennyi vásárlói visszajelzést kaptak (pozitívat, negatívat egyaránt) és ezek alapján tegyen egy összehasonlítást, hogy mi lehet a jó.

Egyébként, hogyha a hatóanyagokat nézzük, akkor erre a problémára a természet által adott lehetőségek közül például a vadgesztenye az, ami az egyik legjobban működő, ebben is az aescin nevű hatóanyag.  AZ OPC-t fenyőkéregből is ki lehet vonni, a diozmin is elképesztően jó anyag, a heszperidin, a bioflavonoidok vagy az ázsiai gázlóból kivont (ezt tigrisfűnek is hívják) triterpének. Szóval ezeket érdemes nézegetni, hogy ezek legyenek az adott termékben, hogyha valaki tényleg a problémát szeretné megoldani.

Összegezve ennek a minivideónak a lényegét:

A lényeg az sokszor rejtve marad egy termék mögött, ezért internetes keresésekkel, összehasonlításokkal érdemes egy kicsit kibogozni ezt az egészet, mert akkor nagyon sok pénzt meg lehet takarítani és adott esetben sokkal hatékonyabb termékeket is lehet választani.

Fontos megjegyzésnek gondolom, hogy a standardizált kivonatok, mint például az aescin-re standardizált vadgesztenye hatékonyabban működnek, mint a sima kivonatok vagy koncentrátumok.

De a fő lényeg nem más továbbra is, hogy mindenki legyen kétkedő és próbáljon egy kicsit jobban a függöny mögé nézni.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket