fbpx

video visszajelzes banner v2

Várandósság előtt állsz, de már most úgy érzed, nem tudod melyik termék az ideális születendő gyermeked és önmagad számára? Következő videónkban segítünk Neked kiigazodni a vitaminok labirintusában. 3 pontban megmutatjuk, mit érdemes figyelembe venned terhesvitamin választásakor.

Néhány gondolat a kismamavitaminok kiválasztásáról.

Meglehetősen sok kérdést kapunk, hogy milyen szempontok alapján érdemes ilyen vitaminokat választani, hiszen mindenki a legjobbat szeretné magának és a gyermekének.

Három egyszerű támpontot mutatok a termékválasztáshoz és most csak felülnézetből vizsgáljuk meg ezt az egészet. Az alábbiakban foglalnám össze ezt a témakört.

  1. Amennyiben bármilyen kismama-, illetve terhesvitamin esetén a napi adag egy kapszula, akkor én azt azonnal kizárnám. Ennek az oka egyszerűen annyi, hogy jó minőségű hatóanyagok nem férnek bele soha egy kapszulába. Ha így van, az mindig nagyon-nagyon erős kompromisszum, tehát az 1 kapszulás terméket semmikép se ajánlanám.
  1. A második pont arról szól, hogy a szervezet számára terhelő anyagokat, káros anyagokat ki kell szűrni. Nagyon-nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy csak az összetevők felsorolását kell nézni a címkén! Általában szokott lenni egy táblázat és alatta az összetevők felsorolása. Na a táblázatot azt nem kell nézni, csak az összetevők felsorolását.

Ha az összetevők között a következő formák valamelyikét látjuk, akkor minden esetben felejtős a termék.

  • Ha a B9-vitamin folsavként van jelen a termékben, akkor semmiképp se javaslom. Nagyon sok esetben egyébként nem azt írják rá, hogy folsav, hanem azt, hogy pteroilglutaminsav vagy pteroilmonoglutaminsav. Ezek ugyanazt az anyagot jelentik, nem ajánlom őket.
  • Ha a B12-vitamin cianokobalamin formába van felírva az összetevő listán, akkor semmiképp se ajánlatos ezt a terméket választani (a termékek jelentős részében ez a forma van). Erről készült már külön videó, hogyha valakit érdekelnek a részletek, nézze meg őket.
  • Ha bármilyen oxid szerepel a termékben, akkor abszolút kizárandó. Ezek jellemzően magnézium-oxid, cink-oxid és réz-oxid szoktak lenni.
  • Hogyha az E-vitamin szintetikus Dl-tokoferil-acetát formában van a termékben, ugyanúgy felejtős.

Tehát, ha a fentiek közül bármelyik van a termékben, akkor én azt kizárnám.

  1. A harmadik szempont, hogy van-e benne magnézium.
  • Mostanában sajnos nagyon sok termékből kihagyják, mert akkor kevesebbet kell adni (kapszulát/tablettát).
  • Ha az összetevő listán magnézium-sztearát van, az nem minősül magnéziumnak, az egy technológiai segédanyag egy csomósodásgátló.
  • Fontos még a magnézium esetén, hogy jó molekulaforma legyen. Ha a fenti szempontok már teljesültek, akkor nagy valószínűséggel jó molekulaformát fog az adott gyártó beletenni. Csak néhány példa, glicinát, citrát, malát, de nagyon-nagyon sok forma van.

Összegezve a terhesvitaminok kiválasztásának legfontosabb szempontjait, illetve lépéseit:

Az a legfontosabb, hogy ki kell zárni a rossz minőséget a fenti szempontok alapján és utána kell választani a nagyon-nagyon kisszámú maradékból, de ott már nem igazán lehet mellé fogni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket