fbpx

video visszajelzes banner v2

A piacon számos olyan kollagén készítményt találunk, melyről azt állítják, hogy bio, füvet legelő állatokból állították elő. Tényleg igaz ez, vagy ez csak marketing? A technológiai oldalt megnézve kiderül, hogy a gyártók a kapacitás miatt nem tudnak ilyen terméket előállítani.

A bio, füvet legelt dél-amerikai, stb. marhakollagén az pont olyan, mint a mosogatószer, amihez igazi vagy bio citromot használnak, vagy a torokcukorka, amelyhez kézzel szedett alpesi gyógynövényeket használnak: nem létezik egyik sem.

Szabolcs ebben a videóban megemlíti a kollagénfogyasztás hormonrendszerre gyakorolt hatását, valamint arra is kitér, hogy ha valaki kollagént szeretne pótolni, miért célszerű a legolcsóbbat választani.

Néhány gondolat a kollagénpótlásról, a kollagénszedésről.

Ebben a minivideóban arra fogjuk keresni a választ- mivel annyi kollagén van a piacon, mint égen a csillag-, hogy melyiket érdemes választani, milyen szempontok alapján érdemes szelektálni.

A gondolatmenetet kicsit távolról indítom láthatólag, de majd utána ez szépen be fog fókuszálódni.

Az Egyesült Államok első számú kollagénmárkája (lsd. kép) egy olyan cég, aki a COSTCO nevű óriási mamutvállalaton keresztül értékesít döntően. A cég honlapjára fellépve teljesen egyértelmű volt - egyrészt mivel ők az elsők, ezért irgalmatlanul nagy mennyiségeket adnak el, és egy „A” listás Hollywood-i színésznővel reklámozzák magukat -, hogy valószínűleg egy nagyon nyereséges vállalkozásról beszélünk. Megtudtam a honlapról, hogy a kollagénforrást illetően kizárólag füvet legelő marhákból állítják elő a kollagént, amelyeket kis amerikai - ez nagyon fontos - családi gazdaságokban nevelnek fel. Ez azt sugallja, hogy mindenki nyugodjon meg, ez a lehető legjobb minőség.

Aztán teljesen véletlenül szembejött velem az alibaba.com oldalon ugyanaz (a címke, a csomagolás, az összetétel) – lsd. kép. Nyilván a címkén lévő logó az más volt - merthogy egy ’private label manufacturing’ gyártóról van szó, aki bárkinek eladja ugyanazt. Természetesen ők is azt írják, hogy csak füvet legelő marhákból származnak a kollagének.

Elkezdtem gondolkodni, hogy ha kis családi gazdaságokról van szó, akkor nézzük már meg a kapacitásokat, meg ezt az egészet. Hogyha mindenki csak füvet legelő marhákból állít elő kollagént, akkor kérem szépen hol vannak az ipari tenyésztésű állatok, illetve az ezekből előállított kollagének? Ezek hol vannak? Mindenki csak füvet legelő marhákról beszél.

Hogyha megnézzük ennek az egésznek a technológia hátterét, akkor arra fogunk rájönni, hogy csak néhány gyár van - akár Európában is -, aki kollagént állít elő. Ezek nem tudnak kis tételeket gyártani. A vegyipari üzemek, amik be vannak állva néhány tonna/órás kapacitásra, azok nem fognak tudni kis mennyiségeket legyártani. A kollagéngyártásnál sarzsonként körülbelül 6 tonnáról beszélünk - ez a végtermék. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 60 tonna állati részt kell feldolgozni egy sarzsban. „Ennyi bio állati bőr, meg minden egyéb?” Teljesen ki van zárva!

Utána eljutottam a saját gondolatmenetemben arra - ahogy a különböző díjaknál is mindent meg lehet venni, vagy ahogy a címkére is bármit rá lehet írni, mert teljesen szabályozatlan ez az egész, ráadásul csak nagy cégek uralják magát a gyártást -, hogy a címke mindent elbír. Az, hogy csak "füvet legelő", meg "pampákon felnőtt", meg minden "bio", meg "brazil", meg "argentín", meg mindenféle "dél-amerikai" marhakollagén, ez egy nettó kamu. Átverés az egész.

Halk megjegyzésem a témához (erről már készült egy másik videó): A kollagéngyártás hőmérsékletén az ipari tartásból származó állatokból - amelyeket folyamatosan gyógyszereznek, meg különböző hormonokat adnak nekik, hogy gyorsabban nőjenek fel - származó kollagénekben a gyógyszerek, hormonok benne maradnak. Én semmiképpen sem ajánlom azt, hogy mindenki nyakra-főre kollagént pótoljon. Főleg hogyha hormonális érintettségű problémája van, akkor kétszer is gondolja meg.

Gondoltam, hogyha már itt járunk, akkor lehet egy kis érdekes "hogyan fejlesszünk kollagént Magyarországon" kurzus. Egy magyar Kft.-től meg kell vásárolni a kollagént 20-25 kilós zsákokban és le kell tölteni zacskóba. Kész, ennyi volt a kollagénfejlesztés. A Magyarországon kollagént kínáló cégek 90 plusz %-a ezt csinálja. Utána van erről egy csillogó kommunikáció, hogy micsoda fejlesztés volt a háttérben. Pedig dehogy is, csak le kell tölteni.

Mint, ahogy korábban említettem, csak néhány európai gyár van és azok óriási kapacitással működnek. Például ez a PB Leiner, ez egy teljesen multinacionális cég. Könnyű belátni azt, hogyha ezek be vannak állva egy konstans kapacitásra, akkor ők nem tudnak a „bio”, meg a „füvet legelő” marhák miatt külön kis mennyiségeket gyártani. Úgyhogy ez van!

Összegzés:

Tehát az összegzésem egyik fele az, hogy a különböző „csúcsminőség”, meg „zamat”, meg mindenről szóló gyártói kommunikáció semmi más, mint egy üres látványtechnikai tűzijáték, egy üres marketing.

Ha kollagént szeretnél pótolni, az a lényeg, hogy a legolcsóbbat kell választani, mert mindegyik ugyanaz.

Tehát ez is az összegzésnek a lényege, hogy nincsen sajnos "bio", meg „ csak füvet legelő", meg "dél-amerikai", meg stb. kollagén. Csak kollagén van!

Hogyha kollagént szeretnél szedni, akkor a legolcsóbbat érdemes választani.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket