fbpx

video visszajelzes banner v2

A C-vitamint tartalmazó gyógynövényteáknál már ismert szlogen a HIDEG VIZES ÁZTATÁS...Tudd meg, hogy miért lehet hatásosabb, ha a hagyományos módtól eltérően a teákat hideg vizes áztatás után fogyasztod! Arról is hallhatsz itt, hogy hatásukat tekintve miért kiemelkedőbbek a jó minőségű étrend-kiegészítők mint a teák!

Néhány gondolat a gyógynövényteákról.

Nagyon fontos az alapanyagok minősége. Hogyha ezt gyorsan szeretnénk rendszerbe tenni, akkor a táblára csökkenő minőségű sorrendben írtam fel őket.

A legmagasabb minőséget az úgynevezett standardizált kivonatok jelentik, ami nagyon röviden annyit jelent, hogy garantált a hatóanyag-tartalom. Ezek spéci technológiával előállított kivonatok.

Sorban utánuk a koncentrált porkivonatok következnek, majd végül pedig az őrletek. Gyakorlatilag az őrletek szolgálnak alapanyagul a többihez.

Amit fontos tudni, hogy a teákhoz mindig őrleteket használunk.

Az őrletekkel döntően az a fő probléma, hogy nagyon változó a minőségük. Azt gondolom, hogy ezt könnyű belátni, hiszen az éghajlat, a talaj minősége, a betakarítás módja, hogy utána mennyire megfelelően szárították, mind meghatározzák a végtermék minőségét. Garantált, hogy minden esetben más lesz.

Másik műszaki meglátás, hogy a dolog természetéből fakadóan csak a vízoldékony részeket tudjuk hasznosítani. Mi van akkor, hogyha a számunkra fontos hatóanyagok zsíroldékonyak, vagy egyéb vegyületeket kellene használni pl. glicerint vagy alkoholt, hogy a számunkra hasznos anyagokat ki tudjuk nyerni a növényi részekből. A teáknál ezeket elveszítjük.

A hőérzékenység egy másik kritikus pont, ugyanis a hatóanyagok, különösen a vízoldékony hatóanyagok jelentős része kifejezetten érzékeny a hőmérsékletre. Ezt jellemzően úgy szokás megfogalmazni, hogy 40 fok fölött hőbomlást szenvednek, tehát 40 fok alatt kellene őket tartani folyamatosan a maximális hatékonyság elérésének az érdekében. Amennyiben valaki meleg, vagy forró vízzel csinál teát, akkor ott számolni kell egy hatékonyságromlással, ami egyszerűen a hőmérséklet hatására következik be.

A megoldási javaslataim:

Ha teát készítesz, akkor minél hidegebb vizet használj fel hozzá, még ha ez az élvezeti értékén ront is. A hatóanyag-koncentráció viszont mindenképpen nagyobb lesz.

A másik, hogy minél kisebb adagok készüljenek. Egy bögrényit sokkal célszerűbb elkészíteni egyszerre, mint mondjuk több litert. Egy bögrényi ugyanis gyorsabban hűl le, emiatt a hatóanyagok hőbomlása kisebb mértékű lesz.

Fontosnak gondolom megemlíteni, hogy különböző marketing eszközökkel természetesen mindenki igyekszik megkedveltetni magát, illetve szimpátiát ébreszteni a saját termékei iránt. Van olyan városi legenda, amelynek a lényege, hogy az adott cég szakértője saját kézzel gyűjti a gyógynövényeket, utána a padláson szárítgatja, forgatja, kezeli, stb. A valóságban ez azonban nem így működik, mert nagy mennyiségeket (akár több száz kiló) nem lehet kézzel begyűjteni. Ezt nagykerekből vásárolják. Ez a valóság.

Összességében tehát az a javaslatom, hogy lehetőség szerint ne marketing javaslatok alapján dönts, és ne az alapján szavazz bizalmat különböző gyógynövényteáknak.

Próbáld alkalmazni azokat a megoldásokat, amelyekkel a hatóanyag-koncentrációk lehetőség szerint maximalizálhatók. Mindenféleképpen érdemes fejben tartani, hogy a teáknak a minősége a dolog természetéből fakadóan mindig változó lesz. Hogyha nagyobb hatóanyag-koncentrációt tartalmazó termékre van szükséged, akkor pedig más jellegű termékeket célszerű választani, amelyek vagy koncentrátumokat, vagy pedig standardizált kivonatokat tartalmaznak.

Köszönöm!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket