fbpx

video visszajelzes banner v2

Látás problémáid vannak vagy egyszerűen csak szeretnéd megelőzni a kialakulásukat? Találtál több készítményt is, amik ígéretesnek hangzanak a látásromlás megakadályozásában? Mielőtt megvásárolnád, hallgasd meg legújabb videónkat, amelyben "szemrevételezzük" ezeket a vitaminokat és azután dönts legjobb belátásod szerint.

Néhány gondolat a szemvitaminokról.

Ezek olyan speciális termékek, amelyek arra hivatottak, hogy a szem egészségét megőrizzék, tehát ez a hivatalos definíció. Gyakorlatilag egy multivitamin formáról beszélünk, ahol néhány vitamint, nyomelemet jellemzően egy picivel nagyobb koncentrációban adnak.

Nyilván olyan vitaminokról, nyomelemekről meg ásványi anyagokról beszélünk, amelyek "szemspecifikusak", tehát a szemre vonatkozó valamilyen hatást meg lehet fogalmazni velük kapcsolatban. Gondolkozzunk egy kicsit visszafele a gyártó szempontjából, hogy hogyan kell ilyen terméket csinálni. Senki se gondolja azt, hogy valójában itt komoly kutatás-fejlesztési műveletek vannak a háttérben, mert semmi sincs. Nagyon egyszerű a dolog. Az EFSA nevű szervezetnek - ez az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatalnak a rövidítése - van egy állítás listája és minden étrend-kiegészítőben használt állítást erről a listáról kell szó szerint idézni. Ez a lista teljesen ingyenesen érhető el. Nagyon egyszerű a dolog, mert csak rá kell keresni a látás kulcsszóra - magyarul is elérhető ebben a listában - és hoppá, kijön ez a négy anyag (A-vitamin, cink, DHA, B2-vitamin). Na, ezeket kell beletenni a szemvitaminba. Ez nagyon egyszerű.

Az A-vitamin hihetetlenül olcsó, tehát meg lehet nyomni az A-vitamin koncentrációt és akkor már szemvitamin lesz valamiből. Kell bele cink. A DHA (dokohexaénsav) a halolajnak az egyik hatóanyaga többek között. Ezt nem szokták használni, mert ez drága és relatíve sokat kell belőle adni. És van még a B2-vitamin. Természetesen mindenből csak egy picit tesznek bele, hogy rá lehessen írni, hogy van benne. Vannak még a lutein, zeaxanthin, likopin, asztaxantin, fekete áfonya anyagok, amik az emberek fejében helyesen társítottak a látás minőségével. Ezekkel kapcsolatban a koncentráció a kulcskérdés. A képlet nagyon egyszerű: ha drága, akkor nem használják, vagy csak kicsi koncentrációban és kiemelik a csomagoláson, hogy ezt kell venni.

M: A molekulaformákat illetően - amikor megvizsgáltam a piacon lévő, összefoglaló néven szemvitaminokat -, akkor egyértelműen tapasztaltam, hogy oxidokat, karbonátokat, szulfátokat tartalmaznak. Ez a molekulaformák legalja, semmi sem fog belőlük érdemben hasznosulni.

K: A koncentrációt illetően a javasolt napi dózis az NRV 100%-a volt bennük. Ez az NRV 100% nem jelent gyakorlatilag semmit, mert fölé kell egy picit lőni. Általánosságban a drága hatóanyagokból csak a minimumot teszik bele.

Összegezve, az egész termékkategóriáról az a szakmai véleményem:

Az összes szemvitamin egyenlő egy nagyon silány minőségű multivitaminnal, ahol olcsó anyagok vannak egy picivel nagyobb koncentrációban.

Nem érdemes semmilyen körülmények között ilyeneket választani.

Ha valaki a szem egészségét akarja valójában támogatni, akkor ezekből a hatóanyagokból a jó minőségűeket, meg a jól működőeket külön-külön válogassa össze. Ez fog működni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket