fbpx

video visszajelzes banner v2

Sokan használnak manapság hialuronsavat tartalmazó krémeket vagy étrend-kiegészítőket a bőr szépségének a megőrzése vagy akár izületi problémák enyhítése céljából. Van néhány olyan praktikus szempont, amit figyelembevéve jó terméket választhatsz! Ezekről tájékozódhatsz most röviden 3 percben!

Mit érdemes tudni a hialuronsavról?

Ez egy meglehetősen közismert összetevő, és mind a kozmetikai ipar, mind pedig az étrend-kiegészítők gyártásánál előszeretettel használják.

Különböző hidratációt biztosító cukormolekuláról beszélünk, amiről sok esetben az a hír járja, hogy kakastaréjból állítják elő, ezért nem szabad használni.

A helyzet az az, hogy a technológia hajnalán, amikor ezt az anyagot elkezdték használni, valóban kakastaréjt használtak hozzá, de napjainkban ez már nagyon-nagyon régóta nem így működik. Fermentációs eljárással állítják elő, tehát semmilyen állat nem sérül a hialuronsav előállítása közben.

Jellemzően 3-4 típust szokás megkülönböztetni különböző móltömeg alapján. A móltömeg magára a molekula méretére is utal.

Az a lényeg, hogy minél kisebb maga a móltömeg és minél kisebb maga a molekula, annál mélyebbre képes hatolni a bőr különböző rétegeibe. Ezért különböző krémekbe előszeretettel keverik és használják a különböző móltömegű hialuronsavakat, hogy a bőr minden rétegét egyformán tudják hidratálni.

A legnagyobb probléma vele az az, hogy igen drága. 1 kg több százezer forint, ezért nyilván gazdasági megfontolásból a gyártók jelentős része a lehető legkevesebbet használja fel.

Láttam olyan étrend-kiegészítőt, ahol 5,5 mg hialuronsavat adtak egy adagba annak ellenére, hogy ez kb. 100-150 mg alatt nem nagyon fog csinálni semmit.

Készült korábban videó arról, hogy minden anyagnak van egy minimális határkoncentrációja, ami alatt egyszerűen nem működik. A hialuronsav esetében kb. erről a tartományról (100-150 mg) van szó.

Egy másik trükk, hogy növényi hialuronsavként tüntetik fel. Ez jellemzően krémeknél szokott előfordulni. Itt azt érdemes tudni, hogy a növényi hialuronsavnak tizedrésze a hatása a fermentációval előállítotthoz képest. Hogyha valaki tízzel elosztja a címkén lévő számot - ha az fel van tüntetve -, akkor tökéletesen tudni fogja, hogy körülbelül mennyi van benne.

Műszaki probléma - de sajnos nagyon-nagyon sok termékben együtt szerepel az aszkorbinsav és a hialuronsav -.  hogy az aszkorbinsav egyszerűen elbontja a hialuronsavnak a szerkezetét. A felhasználók ilyenkor jellemzően azt tapasztalhatják, hogy így elfolyósodik a krém szépen lassan, és kicsi lesz a viszkozitása. Műszakilag lehetséges védeni a hialuronsav érzékeny szerkezetét. A címkén általában EDTA vagy diszodium EDTA, illetve nátrium-fitát (natúrtermékeknél) néven találjuk meg ezt az összetevőt. Hogyha ezeket használják, akkor ez védelmet ad a hialuronsav érzékeny molekulaszerkezetének.

Összegezve a gondolatokat:

A hialuronsav egy nagyon-nagyon jó anyag. Érdemes olyan terméket választani, amiben van, de az Achilles-sarok az az, hogy elegendő koncentrációban legyen az adott termékben. A leggyakrabban nagyon kevés kerül a termékekbe az ára miatt. Onnan lehet tudni, hogy kevés van az adott termékben, hogy az INCI lista (kozmetikumoknál) végén szerepel.

Figyeljünk arra, hogy kozmetikumoknál ne feltétlenül a legutolsó összetevő legyen, tehát ne a vége felé szerepeljen lehetőség szerint, illetve étrend-kiegészítőkben adagonként legalább 100-150 mg hialuronsav legyen az adott termékben, különben egyszerűen nem lesz hatása.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket