fbpx

video visszajelzes banner v2

Ismerős a nanoemulzió kifejezés? Ha még nem, akkor ez a videó sok új információt tartogathat számodra! A nanotechnológiával készült étrend-kiegészítők mind elméletben, mind gyakorlatban megnövelhetik a termék hatékonyságát, ami nagyszerűen hangzik, azonban a szakirodalom és saját tapasztalatok is azt mutatják, hogy érdemes mélyebbre ásni. Miért? A nanotechnológia alkalmazásával ugyanis a szervezetben fokozódhatnak a gyulladások és kialakulhatnak ciklusproblémák is. Érdekelnek a részletek? Kíváncsi vagy mi mit tapasztaltunk? Hallgasd meg a legújabb videónkat!

Néhány gondolat a nanotechnológiát is használó étrend-kiegészítőkről.

A nanotechnológia egy meglehetősen új és divatos technológia és, mint minden újnál érdemes feltennünk a kérdést, hogy biztos tisztában vagyunk-e a szervezetre kiváltott hatások döntő többségével.

Nagyon pici mérettartományban vagyunk, 10 a mínusz kilencediken. Hogyha ezeket a nanotermékeket kellene szétosztályoznia, akkor legalább két kategóriát érdemes elkülöníteni.

  1. Fix nanoméretű részecskék

Az elsőben a fix nanoméretű szilárd szemcsék vannak. Ezek általában el vannak oszlatva folyadékokban, de van, amikor porkeverékekben.

  1. Változó méretű folyadékgömbök

A másik viszont olyan folyadékgömbök (általában zsír- és olaj gömböcskék), amiknek az átmérője esik a nanotartományba, és ezek folyadékokban vannak eloszlatva.

Mint nagyon sok új technológia, ez is a gyógyszeripar irányából érkezik felénk. Elég sok gyógyszerben, de most már kozmetikumokban és étrend-kiegészítőkben is használnak ilyen összetevőket.

Ha az első kategóriát nézzük (fix nanoméretű szemcsék), akkor egyértelműen megállapítható, hogy ezek befolyásolják a szervezet működését. Arról is elég sok irodalom áll rendelkezésre, hogy gyulladáskeltő hatásuk van, de volt olyan cikk is, ahol a petefejlődést érintette negatívan a szervezetbe jutó nanoméretű részecskéknek a dózisa.

Milyen termékekből juthat ez belénk?

Kiemelném a fényvédő krémeket, ahol különböző fémsókat használnak. Ezek egy része igenis eshet a nanotartományba. Talán még nagyobb probléma a szilícium-dioxid, mert ezt nagyon széleskörűen használják technológiai segédanyagként a kapszulázások során. Ezek egy része a gyártástechnológiától függően a nanotartományba esik.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal már jelezte is, hogy vizsgálja a témát, de hát gondolom itt éveknek kell még eltelnie, hogy ezt megpróbálják betiltani, hiszen ez egy nagyon népszerű és olcsó anyag.

A másik kategóriába tartoznak a folyadékok. Itt annyit kell tudni, hogy a piacon lévő termékek egy része egyszerűen nem is nanoemulzió, csak ráírják marketing szempontból. Ezt egy átlagos fogyasztó sosem tudja bizonyítani, úgyhogy ez van. Néha viszont vannak olyan termékek, amik tényleg nanoemulziók.

A most következő rész egy kicsit kizuhan a videóinknak a tematikájából, de ezt a saját tapasztalatot mindenképpen szerettük volna megosztani. Mi is kísérleteztünk azzal, hogy hogyan lehet vitaminokat nanoemulziókban a szervezetbe juttatni. Egyértelműen az volt a tapasztalatunk, hogy a nanoemulziók beleszólnak a hormonrendszer működésébe. A tesztelőknél nagy számban az történt, hogy elmaradt az ovuláció, köztes vérzés volt vagy egyszerűen teljesen kimaradt a menstruáció. Látszólag nem volt összeköthető ez az egész a termékteszteléssel, de ez volt a tapasztalat. Utána más tesztelők használtak külföldi, valóban nanoterméket, és az ugyanúgy beleszólt a hormonrendszer működésébe.

Tehát a lényeg:

Én nem mondom azt, hogy nincs helye ennek az egésznek és senki se használjon nanotechnológiás készítményeket. Azt viszont igen, hogyha ilyet választ, akkor figyeljen magára, figyeljen a testében lezajló változásokra, és ettől függően döntsön arról, hogy az előnyök fényében megéri azt a terméket használni vagy nem.

Ennek a minivideónak az összegzése is az, hogy a nanotechnológiai termékek esetén mindenki fokozottan figyeljen önmagára!

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket