fbpx

video visszajelzes banner v2

A vásárlókat könnyen megtévesztheti, ha idegen szavakat, fogalmakat használnak egy termék bemutatásnál. Ezzel sokszor azt a hatást keltik, hogy a termék mögött hatalmas fejlesztés áll. Konkrét példán keresztül szeretnénk bemutatni, hogy ez sokszor csak szemfényvesztés és csak ügyes marketingfogás!

A tudományos köntösbe öltöztetett tálalásról néhány gondolat.

Napjainkban elég divatos, hogy emberek idegen szavakat használnak azért, hogy tudományos szakértelemben tűnjenek fel.

Ez előfordul különböző termékleírásokban is. Erről jutott eszembe az a történet, ami a Veszprémi Egyetemen történt, ahova én jártam. Volt egy petíció, ahol állítólag egy hallgató körbement a városban és az embereknek szépen elmondta, hogy szeretné az aláírásukat kérni, hogy a dihidrogén monoxid nevű vegyületet azonnal tiltsák be, mert a savas esők fő komponense, a rákos sejtekben is megtalálható, állatkísérletekben használják és hát  lehetne még bőven sorolni a hatását. Hogyha visszaemlékszik mindenki az általános iskolai kémiai órákra, akkor tudja, hogy ez gyakorlatilag a víznek az elnevezése. A történet szerint 50 emberből 49-en aláírták, az 50. pedig elkezdett mosolyogni rajta. Ő vegyészmérnök volt.

Egyre több, olyan terméket lehet a piacon találni, amit gyakorlatilag ilyen tudományos szakértelemmel felvértezve próbálnak eladni.

Egy nagyon picit változtattam egy piacon megtalálható terméknek az adatain és ezzel a példával szeretném bemutatni, hogyan is működik ez a valóságban.  A szódabikarbónát mindenki ismeri, a háztartásoktól kezdve nagyon sok helyen használjuk. Nátrium-hidrogén-karbonát (sodium bicarbonate angolul) az elnevezése. Kreáljunk egy ilyen fantázianevű terméket, pl., hogy Hydrogen Carbonate Complex. Ez azt gondolom, hogy elég tudományosan hangzik. Vegyük azt, hogy telerakjuk a kapszulát ezzel az anyaggal (szódabikarbónával), mondjuk 730 mg-ot bele tudunk tenni. Nagyvonalúan, általában 120 kapszulát tesznek egy termékbe, de ebben a termékben 150 darab van egy flakonban. Nagyon egyszerű számítással ki lehet számítani, hogy kb. 110 g szódabikarbóna van gyakorlatilag egy dobozban, amit 3000 Ft-ért lehet a kereskedelemben megvásárolni. Mondtam, hogy ez egy valós termék, a számok közel állnak a valósághoz.

Ha valaki csinál egy gyors internetes keresést, akkor megtalálja a szódabikarbónát, ami 1000 g-os kiszerelésben, 280 Ft-ért vásárolható meg.

Tehát, hogyha közös nevezőre szeretnénk hozni ezt az egészet, akkor egy sima kereséssel 1 kg-ot 280 Ft-ért vásárol meg valaki, de ha ez tudományosan van tálalva, akkor 26 180 Ft-ért veszi meg ugyanazt, 9350%-al drágábban.

Tehát a konklúziója ennek az egésznek az, hogy hiába hangzik valami tudományosan, ne ez alapján szülessen meg a döntés! Írja be a keresőbe mindenki, hogy mi ez az anyag és nagyon sokszor meg fog lepődni azon, amit talál.

Köszönöm!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket