fbpx

video visszajelzes banner v2

Az olívaolaj egészségre gyakorolt hatását senki sem vitatja, azonban az, hogy megfelelő-e a D-vitamin hordozó anyagaként, az már kérdéseket vet fel. A piacon számos D-vitamin pótlást célzó terméket találunk, amelyek az olívaolaj előnyös tulajdonságainak felsorakoztatásával igyekeznek meggyőzni a vásárlót annak hatékonyságáról. Valóban így lenne? Mi utánajártunk ennek is! A következő videóban megosztunk néhány gondolatot a témában!

D-vitamin és olívaolaj címet kapta ez a mini videó. Valójában a D-vitamin és az olívaolaj itt csak egy példa, amire nagyon-nagyon sok analógiát lehet feltűzni, de ez jól fogja mutatni a piacnak ezt a pici kis szegletét.

Helyzetleírás:

Végtelen számú termék van a piacon, ami monokomponensű D-vitamint tartalmaz és csak ezt. Erről készült már korábban videó, akit érdekelnek a részletek azoknak javaslom, hogy ezt nézzék meg. Annak a videónak a lényege, hogy folyadék halmazállapotú terméket érdemes keresni, ha monokomponensű D-vitamint pótlunk. Ezek közül is érdemes a legolcsóbbat választani, mert mindegyik ugyanaz.

Gyártói probléma:

Hogyha a piacon több monokomponensű termék van, akkor a gyártó nem akarja, hogy árban összehasonlítsák a termékeket. Ezért valahogy bizonyítania kell, hogy az ő terméke jobb.

„Megoldóképlet”:

Ennek a megoldóképlete - ami nagyon sok esetben tetten érhető napjainkban -, hogy cikket kell írni róla, videót kell csinálni. Nyilván ezek több energiabefektetést igényelnek.

A cikk írásánál egy klasszikus trükk, hogy lektorált szakirodalomra kell hivatkozni. Azért lektoráltra, mert akkor azt többen elhiszik, mert „hatalmas tudomány van mögötte”, vélik ezt sokan. Az, hogy itt összekeverednek az állatkísérletekből és az emberkísérletekből származó eredmények az nem számít, mert úgyse fogja senkise megnézni a végén. Ez azonban abszolút nem mindegy!

Kanyarodjunk vissza a D-vitamin és az olívaolaj példájára. Ebben az esetben olívaolaj van a kapszulában. Erről olvastam egy cikket, ami „fantasztikus” volt egyébként. „Hogyha egy kapszulában olívaolaj van és az a hordozója, akkor a mediterrán diéta nagyon sok előnyét magában hordozza már ez a termék, természetesen az olívaolaj előnyeit is”. A sokszor emlegetett molekulaforma, biológiai hasznosulás és koncentráció hármasát, ha megnézzük, akkor olyan kicsi koncentrációban van benne az olívaolaj, hogy a fenti állítás nevetséges. A D-vitamin, ami meg a termékben van, az minden esetben ugyanaz.

Kivitelezés:

A fogyasztók ne gondolják azt, hogy itt hatalmas dolgok vannak a háttérben. Nagyon-nagyon egyszerű. Bárki felmehet a Pubmed honlapjára és a keresőbe be kell ütni, hogy D-vitamin és olívaolaj, és kiad egy csomó cikket. Már a címekből lehet mazsolázni, hogy milyen előnyöket akar valaki felsorolni és ettől egyből speciálissá vált a termék.

Valójában az olívaolaj semmi más ezekben a termékekben, mint hordozó, ráadásul nem is a legjobb. Hogyha a D-vitamin felszívódást nézzük, akkor a halolaj biztosítja a leghatékonyabb felszívódást, majd azt követi az MCT olaj. Ez a kettő biztos, hogy minden esetben jobb. Ha ezek a feltételek teljesültek, akkor továbbra is az ár alapján érdemes összehasonlítani a monokomponensű termékeket.

Összegezve:

Ennek a mini videónak az a lényege, hogy legyél kétkedő!

Az, hogy szakirodalmi, lektorált cikkekre hivatkozik valami, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az maga az igazság. A szakirodalmi cikkeket is bizony értékelni kell. Erről majd készítünk egy külön előadást, mert ez egy kicsit hosszabb téma, amit érdemesebb jobban kibontani. Gondoljon bele mindenki józan ésszel. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy ki a szerző, ki finanszírozta azt az adott kutatást, milyen anyagi érdekek állnak mögötte, stb. Elég sok szempontot érdemes felsorolni.

Tehát még egyszer! Ha monokomponensű D-vitamin van egy adott termében, akkor lehetőség szerint folyadék halmazállapotú legyen, és utána a legolcsóbbat érdemes választani.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket