fbpx

video visszajelzes banner v2

A jelenlegi helyzetben egyre több helyen botlasz bele olyan termékekbe, amelyek nevében az immun előtag szerepel? Te is egyből levennéd a polcról, igaz? A mi érdeklődésünket is felkeltették ezek az "új" termékek és egy kicsit beleástuk magunkat az összetevőkbe. Ha érdekel, hogy valóban hatékony megoldást nyújtanak-e számodra az "immunvitaminok", nézd meg a videónkat és döntsd el magad!

Néhány gondolat az immunvitaminokról.

Immunvitamin alatt azokat a termékeket értjük, amelyeknek az elnevezésében is benne van ez, hogy immunvitamin vagy immun komplex vagy valami ilyesmi, de az ’immun’ szó az szerepel.

Ez egy új termékkategória, legalábbis számomra mindenféleképpen új. Emögött az rajzolódik ki, hogy a jelenlegi vírushelyzet maximális kihasználása a cél.

A 0. javaslatom az, hogy a névnek sosem szabad bedőlni. Meg kell nézni mindig a mögöttes műszaki tartalmat.

Jelen esetben, ha valaminek az elnevezésében szerepel az immunvitamin vagy immun komplex kifejezés, akkor azok jellemzően egy egyszerűsített multivitamin takarnak, ahol az immuntámogató összetevők ki vannak emelve. Pl. több C-vitamin van benne, vagy több cink, vagy egy teljesen hétköznapi nagyon-nagyon egyszerű és nagyon rossz minőségű multivitamin van átnevezve, vagy egy nagyon rossz minőségű multivitaminhoz még hozzá tesznek néhány immuntámogató összetevőt, hogy ezzel is próbálják a hatást növelni.

Én továbbra is azt javaslom, hogy a molekulaformát (M), a biológiai hasznosulást (B) és a koncentrációt (K) egyszerre kell vizsgálni ahhoz, hogy az ember normális képet kapjon a mögöttes műszaki tartalomról.

B: Hogyha ezt tesszük, akkor a biológiai hasznosulást illetően kiemelném, hogy ezek a termékek tele vannak mindenféle nagyon rosszul hasznosuló anyagokkal, pl. szulfátok, karbonátok, inaktív B-vitaminok (a B6-t, a piridoxin-hidrokloridot emeltem ki a táblán).

M: Én azt javaslom (ez is már a szajkózás kategóriájába esik), hogyha valaki cianokobalamint lát B12 esetében, ne csak a terméket hagyja ott, hanem a gyártót is felejtse el örökre.

A folsavnál ugyanez a helyzet. (Ezekről készültek már külön videók.)

K: A koncentrációnál hoztam két példát az immuntámogató összetevőknek az alkalmazására:

  • bíbor kasvirág (echinacea). Ebből rendszerint az őrletet használják körülbelül 60 mg koncentrációban, de hát ez olyan 700 mg körül működne (ennél a koncentrációnál lenne hatása). Persze meg lehetne úgy csinálni, hogy kevesebb is működjön, de ahhoz standardizált kivonatokat kellene használni. Itt abszolút nem ez a helyzet, abszolút nem érhető tetten ez a szándék.
  • Ugyanez a béta glükán esetében, ahol körülbelül 50 mg van benne és kb. 100 mg lenne az alsó határ. 100-500 mg között már működne.

Egyértelműen tetten érhető, hogy ezek az immunvitaminok gyakorlatilag csak marketing célokat szolgálnak, semmilyen hatásuk nincsen, kivéve persze a placebo hatást.

Összegezve:

Az immunvitamin elnevezésű termékekről az a szakmai véleményem, hogy nagyon-nagyon gyenge minőségűek és abszolút kerülendő az összes.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket