fbpx

video visszajelzes banner v2

A szépségvitaminokat áttanulmányozva könnyen kiderülhet, hogy mínőségileg nem megfelelőek. Több szempontból is megvizsgáltuk őket és komoly hiányosságokra akadtunk! Te is szedsz hialuronsav kapszulát vagy hajad és körmeid egészségét szeretnéd javítani? Akkor ez a videó neked szól!

Néhány gondolat a szépségvitaminokról, amelyek egy meglehetősen népszerű kategóriát jelentenek manapság a piacon.

Ha nagyon rövid akarnék lenni, akkor egyenlőségjelet tennék a szépségvitamin és maga a marketing termék fogalma között. Mindjárt részletezem, hogy miért is ez a véleményem.

Amit érdemes ezekről a termékekről tudni, hogy ezek szinte minden esetben egy multivitamin-szerű termékek, nagyon-nagyon sok összetevővel. Minden összetevő legpozitívabb biológiai hatásai vannak külön kiemelve. Az ígéretek az eget ostromolják és természetesen a csomagolás, az gyönyörű.

Nézzük, hogy mi van a függöny mögött és, hogy miért az a véleményem, hogy maga a szépségvitamin nem elégíti ki azokat a minimális elvárásokat, amelyeket ki kellene.

  • Abszolút silány molekulaformákat használnak, amelyek a lehető legrosszabbak, amelyek gyakorlatilag a piacon elérhetőek. Példaként írtam fel a cink-oxidot vagy a folsavat.
  • Nagyon-nagyon kis koncentrációkat használnak. Két B-vitamin példát hozok (B1 – 1,4 mg, B2 – 1,6 mg): A B1-vitaminból 1,4 mg az gyakorlatilag nagyon kevésnek mondható. Nyilván arra apellálnak a különböző gyártók, hogy a felhasználóknak gyakorlatilag nincsen ismeretük arról, hogy mi a minimális, optimális vagy esetleg a maximális koncentráció ezekből a hatóanyagokból. Nagyon-nagyon sok esetben előfordul az, hogy a drága összetevőket nagy betűkkel hirdetik a csomagoláson, de ezekből extra kicsi dózisok vannak a termékben. Olyan alacsony koncentrációk, ami gyakorlatilag semmit nem csinál. Nyilván gazdasági kérdéseket boncolgatva választ lehet arra kapni, hogy miért van ez így. A hialuronsav esetét nézve, pl. 10 mg vagy még ennél is kevesebb van egyes termékekben, de persze olyan marketing ígéretekkel hirdetik, mintha, akár 50-szer ennyit tartalmazna. Ez a koncentráció nem fog csinálni semmit.
  • Tele vannak borzasztó rossz minőségű anyagokkal. A kőszénkátrány alapon készülő szintetikus E-vitamint (tocopheryl acetate) írtam fel példaként.
  • A termékben lévő vitaminformák jelentős része inaktív. Azt érdemes tudni, hogy az inaktívokból a szervezet (ha minden a rendelkezésre áll) átalakíthat aktív formájú vitaminokat. Természetesen mindig az a hatékony, ha már eleve maga az aktív áll rendelkezésre. Csak egy példa a B6-vitaminnal: piridoxin-hidroklorid (inaktív forma) és a piridoxál-5-foszfát (aktív forma). Nyilván az inaktív az olcsóbb, azért van a termékben.
  • Tele vannak ezek a termékek teljesen felesleges adalékokkal azért, hogy szép legyen a színe, szép fényes legyen. Biológiai szempontból ezek használata teljesen értelmetlen.
  • Sajnos egy elég sok esetben találkoztam olyannal is, hogy kifejezetten gyulladáskeltő anyagok voltak jelen. Egy példát írtam fel: a szójaolajat.
  • Nagyon-nagyon sokszor maga a pontos összetétel is elég homályos, pl. fel van tűntetve, hogy zsurló kivonat, de nincs részletezve, hogy ez milyen kivonat, vagy ez milyen koncentrátum. Hogyha sima kivonat, akkor az valószínűleg nem is kivonat, hanem csak egy őrlet.

Nyilván a gyártók arra hajaznak, hogy a felhasználó nincsen tisztában a fent említettekkel és állításaikkal valami extra minőséget, minőségi érzetet tudnak kelteni.

Nagyon-nagyon sok esetben a pontos összetétel hiánya alatt azt is értem, hogy csak az van oda írva, hogy B1-vitamin, B2, B12 és nem lehet tudni, hogy milyen molekulaformák húzódnak meg a háttérben, mert egyszerűen eltitkolják.

A szomorú közös nevező az összes általam tanulmányozott terméket illetően az, hogy mindenből a legolcsóbb és az is minimális koncentrációban van benne.

Összegezve: Az én szakmai véleményem a szépségvitaminokat, mint termékkategóriát illetően, hogy minden esetben csak a marketingre épülnek és abszolút nem hatékonyak ezek a termékek. Mindenféleképpen személyre szabottan lenne érdemes szedni olyan vitaminokat vagy ásványi anyagokat, amik a szépség és a fiatalság megtartását segítik.

A rossz hír ezzel kapcsolatban az, hogy ez mindenféleképpen nagyobb tájékozottságot igényel, de azt gondolom, hogy mindenképpen megéri az erőfeszítést.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket