fbpx

video visszajelzes banner v2

Sokat hallottál már a liposzómás C-vitaminról, de nem tudod milyen eredményt várhatsz tőle? Fontolgatod, hogy kipróbálod, de bizonytalan vagy, hogy megéri-e? Új videónkban lerántjuk a leplet erről a témáról is, hogy Te magad dönthess a kérdésben!

Néhány gondolat a liposzómás C-vitaminokról.

Meglehetősen divatos és sok termékben használják. A  liposzóma egy hatóanyag bejuttató rendszer.  Most kifejezetten a C-vitaminokra fókuszálunk csak, a liposzómával C-vitamint bejuttató rendszerekre. Itt az a cél, hogy a biológiai hasznosulást megnöveljük.

Egy nagyon egyszerűsített rajzon mutatom be, hogy ez hogyan működik. Úgy kell elképzelni magát a liposzómát, hogy vannak a fekete pontokkal jelölt vízzel elegyedő részek, az úgynevezett hidrofil részek. Vannak a kékkel jelölt szénhidrogén láncok. Ezek a zsírkedvelő részek, a zsírral elegyedő részek, ez a lipofil. Úgy kell elképzelni, hogy magában a liposzómában dupla rétegbe rendeződnek ezek a molekulák úgy, hogy a zsírral elegyedő részek egymással szemben vannak (lsd. ábra).

Hogyha ezeket pici gömbökként képzeli el valaki, akkor belül a zölddel satírozott rész jelöli a vízoldékony hatóanyagokat. Az mindegy, hogy milyen hatóanyagok (jelen esetben ugye döntően a C-vitamin vízben oldva). A narancs színnel jelölt részben pedig a zsíroldékony hatóanyagok vannak, vagy bármilyen olaj, amit mondjuk kísérőnek használnak. Ennek semmilyen szerepe nincs. Tehát így kell elképzelni magát a liposzómát.

Hogyha ezt egy főzőpohárban vagy egy termékben tovább vizualizáljuk, akkor zöld pöttyökkel jelöltem a liposzómás C-vitamint és a fehérrel jelölt háttér pedig a vízben simán oldott C-vitamin. Mivel a vízoldékony C-vitamin csak itt lehet belül a liposzómában (lsd. ábra), ezért gyakorlatilag statisztikailag durván a C-vitaminnak 3-5%-a kerül csak liposzómába. Ez viszont kétségtelenül megnövelt biológiai hatékonysággal.

De nézzük a matekot!

Hogyha 100 mg-ra egyszerűsítjük a C-vitamint - és most vegyük egy kedvező esetet.

Ha a C-vitaminnak mondjuk  5%-a kerül bele a liposzóma belsejébe - tehát 5% liposzómás és mondjuk 300%-os biológiai hasznosulást feltételezünk –, akkor az olyan, mintha simán szednénk 15 mg C-vitamint (3x5 mg).

A 95%-a a C-vitaminnak pedig egyszerűen csak vízben oldott. Ez olyan, mintha valaki aszkorbinsavat tenne egy pohár vízbe és összekeverné. Ha számolunk, akkor ez 95 mg (100mg-5mg).

Tehát a kettőt (15 mg + 95 mg = 110 mg) érdemes összeadni és akkor 110 mg-nak a hatékonyságát kapjuk liposzómában, a 100 mg-hoz viszonyítva.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az aszkorbinsav lebontja a liposzómát, ezért rövidebb ezeknek a terméknek az eltarthatósága.

Összegezve: Hogyha összeadjuk a számokat és a hatékonyságot vizsgáljuk, akkor körülbelül az esetek döntő többségében 10%-al több a liposzómás C-vitaminoknak a hatékonysága, mintha sima C-vitamint szedne valaki.

Hogyha az ár-hatékonyság optimumot nézzünk - ismerve ezeknek a termékeknek a jóval nagyobb felárát -, akkor ez semmiféleképpen nem éri meg.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket