fbpx

video visszajelzes banner v2

A D-vitamin pótlás elengedhetetlen, de vajon mi alapján válasszunk? Elegendő csak D-vitamint pótolni vagy kellene mellé más is? Létezik vegán D-vitamin? Beviteli formát tekintve melyik a leghatékonyabb? Következő videónkban a monokomponensű D-vitaminokat vizsgáljuk és választ adunk a feltett kérdésekre.

Néhány gondolat a monokomponensű D-vitamin pótlásról.

Ezek azok a termékek, amelyek a hatóanyagot illetően csak D-vitamint tartalmaznak. Nagyon-nagyon népszerű kategóriáról beszélünk, gyakorlatilag végeláthatatlan a sora azoknak a termékeknek, amelyek a piacon elérhetőek.

A minap nagyon jót mosolyogtam, mert már van vegán D-vitamin is, ami szerintem egy teljesen nonszensz kategória, hiszen a növényekből csak D2-vitamint lehet előállítani. A D3-vitamin az állati eredetű, tehát ez a kategória gyakorlatilag egymást kizárja. Viszont értem, hogy gazdasági okokból, extra profitszerzésből valaki miért csinálja ezt. A csapból is az folyik, hogy a D-vitamin pótlása az mennyire fontos és hát így a vegán megnevezéssel egy új célközönséget lehet elérni.

A rossz hír az, hogy sajnos a tömegtájékoztatás nem szól arról, hogy a D-vitamin nem fog hasznosulni, ha nincs mellette K és A-vitamin, illetve magnézium. Ezek mind szükségesek egyszerre, hogy a D-vitamin megfelelően hasznosuljon a szervezetben. (Erről nekünk több videónk van, ha valakit érdekelnek a részletek, nézze meg őket.)

Most viszont csak azokról a termékekről fogunk beszélni, amelyek azt célozzák meg, hogy D-vitamint pótolnak monokomponensűként. Nézzük a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni:

  1. Felszívódás:
  • A felszívódás akkor a legelőnyösebb, hogyha a D-vitamin folyadék formulában van és a nyálkahártyán keresztül szívódik fel, pl. szájba spray vagy pedig cseppentő.
  • A folyadék kapszula az eggyel gyengébb megoldás.
  • Utána következik a sokkal gyengébb por formájú D-vitamin kapszulába töltve.
  • A por tablettában meg a legeslegeslegrosszabb, azt mindenféleképpen érdemes kerülni.

Én azt gondolom, hogy folyadék formula az egyedüli OK, arról nem is beszélve, hogy ezek általában nem olyan nagyon drága termékek szoktak lenni.

  1. Hordozóolaj:

A hordozóolaj nagyon fontos, mert a felszívódást és utána a biológiai hasznosulást ez befolyásolja. A halolaj a legeslegjobb hordozóolaja a D-vitaminnak, ezt követi egész szorosan, de mindenképpen lemaradva valamennyire az MCT olaj, majd a kókuszolaj és utána minden más. Szoktak olyan termékek lenni, ahol olívaolaj a hordozóolaj, semmi szerepe nincsen az egésznek.

Ugye említettem az előbb, hogy csak a folyadék formulákat tartom hatékonynak.

  1. Ár:

A harmadik nézőpont az ár. A D-vitamin nagyon olcsó. Annyira olcsó, hogyha mondjuk egy havi adagot nézünk (30 napi adag), a maximumot adjuk, amit a gyógyszerészeti intézet étrend-kiegészítőkbe engedélyez, tehát 4000 NE-t, akkor ez kevesebbe kerül, mint a termék címkéje. Tehát csak a szimpla címkéről van szó, nem beszélünk a papírdobozról, mert a papírdoboz az eleve drágább, mint két havi adag D-vitamin.

És ezzel gyakorlatilag megérkeztünk a valódi okhoz, hogy miért van ennyire sok monokomponensű termék a piacon. Azért, mert nagyon olcsó és relatíve drágán lehet eladni.

Megoldás:

Hogyha egyforma a műszaki tartalom, akkor a legolcsóbbat kell választani.

Viszont nagyon-nagyon fontos megjegyzés, hogyha valaki monokomponensű D-vitamint választ, akkor valamilyen formában pótoljon hozzá K2-öt, A-vitamint és magnéziumot is különben nem ér semmit az egész.

Összegezve:

Monokomponensű D-vitamin pótlásról az a véleményem, hogy ez nem egy szerencsés megoldás, de mivel sok termék van a piacon, ezért a választást illetően a legjobb a folyadék formula, ott is a halolaj vagy az MCT olaj, mint hordozó.

Ha a fentiek teljesülnek (tehát folyadék formula, halolaj vagy MCT olaj), akkor a legolcsóbbat kell megvenni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket