fbpx

video visszajelzes banner v2

Ha egy terméket szabadalmaztattak, az mit jelent? Biztos jobb a szabadalmaztatott termékek minősége? ... vagy mégsem? Egy újabb lehetséges marketingfogás kerül bemutatásra, amelyet oly sokszor alkalmaznak étrend-kiegészítőknél is.

Mit érdemes tudni a szabadalmakról?

Napi szinten tapasztaljuk azt, hogy az emberek fejében egy nagyon erős kapcsolódási pont az, hogy azt gondolják, hogy a szabadalom mögött mindig óriási teljesítmény van.

Vannak esetek, amikor igen, vannak esetek, amikor nem.

A helyzet az, hogy valójában a szabadalom, mint fogalom semmi mást nem jelöl, mint azt, hogy az adott technológia vagy anyag az újdonság.

A Szabadalmi Hivatal nem vizsgálja és nem mérlegeli azt, hogy ez az adott ötlet ez tényleg megvalósítható-e, vagy valami teljesen nonszensz, vagy ez mekkora újdonság - kicsi vagy nagy. Csak a meglévő szabadalmakhoz viszonyítja, hogy ahhoz képest újdonság-e.

Tehát, hogyha valaki mondjuk azt szeretné szabadalmaztatni, hogy zöld tea levelekből aranyat állít elő az ő technológiája, ez zökkenőmentesen átmegy az összes rostán, és ez a technológia szabadalmaztatott technológia lesz.

A szabadalomnak az információvédelem esetén van értelme, amikor valaki utána licenceli, vagy átadja teljesen ezt a tudást másnak, hogy más is alkalmazza. Napjainkban egyre többször találkozunk azzal, hogy marketing célokra használja fel valaki a szabadalmat. Ilyen esetekben nagyon sokszor - nem mindig, de nagyon sokszor - teljesen olyan ötletek vannak mögötte, ami nem valós, és nem előremutató a felhasználók szempontjából semmiképpen.

Ismerek olyan szabadalmat, ahol gyönyörű szép fantázianév mögé van bújtatva az, hogy vizet juttatnak bőrbe, ami teljesen nonszensz. Például bizonyos multivitaminoknál is lehet olyat találni, hogy nagyon nüansznyi különbségek vannak a különböző életszakaszokra tervezett termék összetételek között. Ilyen esetben gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy ugyanaz a termék van különböző csomagolásokban. Nagyon érdemes megnézni ezeket a különbségeket, mert minden technológiának van hibája, amikor 5-10 vagy akár 15 %-os eltérések se követhetők le a technológiában. Hogyha ennél kisebb a különbség, akkor nagy valószínűséggel ugyanaz az összetétele ezeknek a termékeknek.

Tehát, hogyha összegezni szeretném a szabadalmakról alkotott gondolatokat, akkor azt mondanám, hogy az, hogy valami szabadalommal védett, az nem jelent semmit.

Ha a valóságot szeretnénk látni, akkor továbbra is meg kell vizsgálni azt, hogy a hatóanyagoknak mi a koncentrációja, milyen a biológiai hasznosulása, és milyen molekulaformában vannak jelen.

Tehát a szabadalom az biztosan azt jelenti, hogy újdonság, de nem biztos, hogy kiváló minőséget is jelent.

Tehát ezeket a paramétereket érdemes továbbra is vizsgálni és kétkedéssel fogadni a szabadalmi dolgokat.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket