fbpx

video visszajelzes banner v2

Nagyon fontos a magnéziumpótlás a mindennapokban és nem csak a stresszes életmódunk miatt! Következő lépésként meg elengedhetetlen, hogy olyan étrend-kiegészítő mellett döntsünk, amelyikben a magnézium forma biztosan jó választás az egészségünk szempontjából! Magnézium-glicinát - miért ezt?

Magnéziumpótlás glicinát formában.

Ha azokat a szempontokat nézzük, hogy mit érdemes figyelni egy egészségvédő termék, jelen esetben egy magnéziumpótlásra szánt készítmény kiválasztásánál, akkor ezek:

K-val jelöltem a koncentrációt,

B-vel a biológiai hasznosulást és

M-mel a molekulaformát.

A magnézium-glicinát ugyanaz, mint a magnézium-biszglicinát.

A molekula úgy néz ki, hogy egy magnéziumhoz két glicin aminosav kapcsolódik. Ez a szervezetbe kerülve a szaggatott piros vonal mentén szakad szét (lsd. ábra, gyakorlatilag ezek a kémiai kötések itt szakadnak szét). Az állapítható meg nagyon röviden és dióhéjban erről a formáról, hogy ez egy szerves forma, kiváló biológiai hasznosulással, tehát a szervezet nagyon könnyen felveszi.

Jellemzően nem okoz hasmenést. Nagyon sok magnéziumformának az a hibája, hogy hiába jó a biológiai hasznosulás, de hasmenést okoz, ezért nem tud valaki elegendő mennyiséget szedni belőle. A glicinát forma a legkevésbé okoz hasmenést.

Meglehetősen sokat kell belőle a szervezetbe juttatni azért, mert ennek a vegyületnek kb. a 14%-a magnézium. Ennek megfelelően lehet kiszámolni, hogyha valaki naponta 200-250 mg-ot akar szedni, akkor ahhoz kb. mennyi magnézium-biszglicinátot kell bevennie.

A rossz hír az, hogy ezt a formát nem túl sok gyártó használja, mivel ez nem egy kifejezetten olcsó forma. Mivel a kémiai reakciók nem tökéletesek - semmi se tökéletes -, ezért érdemes figyelni, hogy teljesen elreagáltatott vagy teljesen reagáltatott, angolul "fully reacted" a forma (ezt időnként rá szokták írni). Ezeket a formákat kell keresni, mert ezeknél garantált, hogy megvan a 14% magnézium tartalom. A többi forma esetében ez teljesen változó, pl. lehetnek oxidok és karbonátok, amelyeket érdemes kerülni.

Tehát a magnézium-glicinát a molekulaforma szempontjából gyakorlatilag tökéletes.

Ez azért van, mert van maga a magnézium (ugye ezért szedjük), ez remek, csak előnyei vannak. És van a két glicin aminosav, ami szintén nagyon jó biológiai szempontból, ezeknek is csak előnyét lehet felsorolni. Egy könnyű internetes kereséssel kihozható az, hogy milyen előnyök származnak a glicin szedésből. A magnézium-glicinát esetében gyakorlatilag kombináljuk ezt a kettőt (magnézium és glicin).

Glicin hatásai:

  • A szervezet antioxidáns királynőjének is talán lehetne nevezni a glutationt. A glicin ennek a termelődését fokozza.
  • A glicin ugyanakkor gyulladáscsökkentő hatású.
  • Javítja az inzulinérzékenységet, emiatt kifejezetten jó azoknak, akiknek például inzulinrezisztencia van a háttérben.
  • Támogatja a megfelelő alvást, javítja a bőr minőségét, és még sok-sok egyéb jó tulajdonságát fel lehetne sorolni.

Az egészből az a lényeg, hogy a szempontokat tekintve a magnézium-glicinát egy nagyon-nagyon jó választás a magnéziumpótlásra.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket