fbpx

video visszajelzes banner v2

A boltok polcain általában "tengeri" jelzővel illetett magnézium forma, nem is olyan csábító, ha csak egyetlen esetben előnyös? Gondoltad volna, hogy ásványi anyag és vitamin felszívódást gátló hatása is van? Hogy melyek ezek az anyagok megtudhatod a videóból!

Néhány gondolat arról, hogyha valaki magnézium-hidroxid formában szeretne magnéziumot pótolni.

Nem is annyira a vegyületnek a képlete számít, hanem inkább az, hogy ez egy szervetlen magnéziumforma. Erről már szerencsére elég sokan tudják azt, hogy a szerves formákhoz képest sokkal, de sokkal alacsonyabb biológiai hasznosulást eredményez.

Továbbra is azt javaslom, hogy a koncentrációt, a biológiai hasznosulást és a molekulaformát egyszerre érdemes értékelni és ez alapján kell gyakorlatilag véleményt alkotni, és kiválasztani a számunkra a legmegfelelőbbet.

A magnézium-hidroxidnak nagyon alacsony a vízoldékonysága, ami szintén nagyon kicsi biológiai hasznosulást eredményez.

De nézzük a pozitív részét! Annak, akinek gyomorsav problémája van, annak jó lehet ez a forma, mert savlekötő hatású. Ezzel azonban a pozitív hatásokat be is lehet gyakorlatilag fejezni.

A piacon szoktak valamilyen marketing megnevezést is társítani hozzá, jellemzően valami pozitív, szépítő jelzőt. Jelen esetben ez az, hogy tengeri magnézium. Nyilván ez nem jelent semmit, érdemes mindig a függöny mögé nézni. Hogyha tehát benézünk a függöny mögé, akkor megállapítható, hogy a magnézium-hidroxid a hashajtók gyakori alkotóeleme, tehát hashajtó hatása van. Ennek eredményeképpen pedig kiüríti a káliumot a szervezetből, ami nem éppen egy pozitív élettani hatás. Ami talán még rosszabb, hogy gátolja a vas és a folsav, illetve a folátnak a felszívódását. Sajnos az emberek nagyon nagy százalékának eleve problémája van a vasfelszívódással. Emiatt én összességében nem ajánlom ezt a magnéziumformát, akármennyire jól „csillog” a tengeri magnézium megnevezés.

Tehát összegezve a gondolatsort: A magnézium-hidroxidnál lehet sokkal, de sokkal jobb magnézium vegyületeket találni a piacon, amelyek sokkal jobb hatékonysággal működnek. Mindenféleképpen szerves magnéziumot érdemes keresni és továbbra is azt javaslom, hogy egyszerre kell vizsgálni a koncentrációt, a molekulaformát és a biológiai hasznosulást és ezeket együtt figyelembe véve kell döntésre jutni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket