fbpx

video visszajelzes banner v2

Kipróbálnád a liposzómás termékeket? Érdekel, hogy hatását tekintve mennyiben tér el a hagyományos étrend-kiegészítőktől? Hoztunk egy újabb gyakorlati példát! Összehasonlítottuk a liposzómás B12-vitamint a hagyományos B12-vitamin készítményekkel, hogy Te magad dönthess, megéri-e liposzómába zárt vízoldékony vitamin alkalmazása vagy sem.

Néhány konkrét gondolat a B12-vitamint tartalmazó kifejezetten liposzómás készítményekről.

A liposzómák használata meglehetősen divatos manapság és hát vannak gyenge pontok magában a technológiában. Hogy minél specifikusabbak legyünk, nézzünk most egy olyan esetet, amikor liposzómás B12-vitamint kínálnak.

Sokszor emlegettük már, hogy a liposzóma úgy néz ki, hogy van egy dupla membrán (az ábrán fekete szaggatott vonallal jelölve). A vízoldékony hatóanyag, illetve a víz, az csakis itt belül (zölddel jelölt rész) lehet. A B12-vitamin is ezért lehet csak itt, mert vízoldékony. Kívülre a két membrán közé pedig muszáj valami olajat beletenni, ez elkerülhetetlen. Jellemzően olyan olajat szoktak választani, aminek van valami marketing értéke, pl. a szőlőmag, mert akkor erről egy csomó mindent lehet mesélni, de valójában nincsen szerepe.

Példa:

Egy olyan példát választottam, ahol 100 mcg B12-öt kínálnak liposzómában. A technológia sajátosságából fakadóan gyakorlatilag körülbelül 5 mcg-ot lehet liposzómába zárni, 95 mcg pedig csak simán vízben oldott. Ez a 95% vízben oldott B12 ugyanolyan, minthogyha valaki bevenné egy kapszulában.

Összesítve: Ennek a liposzómás B12-nek 10%-al megnő a hatékonysága azokhoz a B12-vitaminokat tartalmazó termékekhez képest, amelyek nem tartalmaznak liposzómákat. A biológia hasznosulást illetően egy sima kapszula, tabletta vagy egyéb más folyadék formájú B12-vitamint tartalmazó termék, ami nem liposzómás, az mondjuk 100 mcg-ot ad, a liposzómás B12 meg 110 mcg-ot, tehát gyakorlatilag elenyésző a különbség.

Ha a molekulaformát vesszük, akkor a rossz hír az, hogy az elemzett termékek közül mindegyikben cianokobalamin volt. Ilyenkor én semmiképp sem szavaznék bizalmat nemcsak ennek a terméknek, hanem ennek a gyártó összes termékének sem (erről is készült már korábban videó).

Ha az árakat nézzük és nyilván a végfelhasználó szempontjából ez sarkalatos pont, akkor egy liposzómás B12 (bár én azt gondolom, hogy sokkal jobb lenne az a kifejezés, hogy liposzómát is tartalmazó B12), az körülbelül 6500-8000 Ft között van 60 adag, 100 mcg/adagra viszonyítva.  A nem liposzómás B12, ami ugyanúgy cianokobalamin, tehát ugyanúgy azt se választanám, de azért árbeli különbséget szemléltetni tökéletesen jó példa, ezt 1300 Ft-ért lehet a piacon megvásárolni. Tehát az, hogy valamire ráírják, hogy liposzómás az körülbelül 500%-kal kerül többe. Mindenki döntse el, hogy szeretne-e ennyi felárat fizetni, vagy sem.

Ismerve az árakat ez talán kicsit lesújtó, de biztosan megállapítható, hogy a csomagolás a liposzómás termékek esetében biztos, hogy sokkal többe kerül, mint maga a beltartalom, tehát, amiért valójában megvesszük a terméket.

Összegezve:

A liposzómás B12-vitaminokat tartalmazó termékeket a biológia hasznosulást illetően nem éri meg megvásárolni, mert az, hogy valami liposzómás, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig jó.

A molekulaformát illetően, hogyha valamiben cianokobalamin van, az minden esetben kerülendő.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket