fbpx

video visszajelzes banner v2

Myo-inozitol és folsavat tartalmazó készítményt szedsz? Te adagolod egy tégelyből vagy 1 kis tasak/adag kiszerelésben vetted? Nagyon nem mindegy! Tudd meg, hogy miért vagy hogy melyik jobb és azt is, hogy melyik az a vitamin aminek a pótlása ilyenkor elengedhetetlen!

Mit érdemes tudni a myo-inozitol és folsav tartalmú termékekről?

Többféle ilyen termék is van a piacon, amik jellemzően 2000 mg my-inozitolt és 200 mcg folsavat szoktak tartalmazni.

A két mennyiség között óriási különbség van, és nézzük meg műszakilag, hogy milyen problémák vannak, mi lehet a végső megoldás és milyen szempontok alapján érdemes terméket választani.

Az egyik műszaki probléma, hogy a myo-inozitolnak és a folsavnak is eltérő a szemcse mérete és az eloszlása, ezért, amikor ezeket összekeverik, akkor az sosem lesz homogén, mivel a két mennyiség között óriási a különbség. Ha ezt szemléletesen akarnánk bemutatni, akkor körülbelül úgy kellene elképzelni, hogy egy konténernyi homokhoz, amit pl. az építkezéseken használnak, hogyan kellene hozzákeverni 1 kg porcukrot, hogy minden kivett kávéskanálban ugyanannyi porcukor legyen a végén.

Azt gondolom, hogy a példa alapján könnyű belátni, hogy itt nagyon sok probléma csúszhat a rendszerbe, sosem lesz teljesen tökéletes.

Erre jön még rá, ha a csomagolásnál egy tégelyben van az egész termék. Ha mondjuk a tégely 120 vagy 150 adagnyi, akkor a folyamatos rázkódástól ezek az anyagok teljesen szétválnak, de mivel mind a két por fehér, ezért ez senkinek sem fog feltűnni.

A műszaki megoldás az lehetne, hogy például céklaport kevernek hozzá, ami sötétbíbor és ez jelezné a gyártási folyamat a során, hogy homogén a termék. Viszont ugyanez elárulná a végfelhasználónak, amikor kinyitja a csomagot, hogy teljesen szétvált a két anyag.

Tehát ilyen esetben az adagonkénti csomagolás az mindenféleképpen előnyösebb, mint hogyha egyben van az egész.

A másik probléma az biológiai, mégpedig az, hogy a folsav igen rosszul hasznosul.

Egy másik videóban ennek a részleteiről többet meg lehet tudni.

Mindenféleképpen a folát lenne a megoldás. Szintén egy biológiai probléma, hogy ezekben a termékekben sosincs B12-vitamin, ami azért nagyon fontos, mert a folát szedése az képes elmaszkolni a B12-vitamin hiánynak a tüneteit.

Tehát, ha összesíteni kellene, hogy mi a megoldás jelen esetben, akkor két külön terméket érdemes keresni: egy myo-inozitolt és egy folátot és B12-vitamint tartalmazó terméket (pl. B-komplex). Ha külön van a folát és a B12-vitamin, akkor már három termékről van szó.

Nagyon fontos az is, hogy milyen formában vannak ezek a vitaminok.  Folsav helyett az L-5-MTHF glükózamin folát só lenne a jó, mert ez biológiailag a legjobban hasznosuló forma. A B12-vitaminnak a formája is nagyon fontos. Ez metil-kobalamin vagy adenozil-kobalamin vagy hidroxi-kobalamin legyen.

A B12 pontos formáiról szintén egy másik videóban érdemes majd részletesebb információk után nézni.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket