fbpx

video visszajelzes banner v2

Manapság a B12-vitamin hiányával sokan küzdenek, az étrend-kiegészítők világában pedig nehéz kiigazodni. Melyiket terméket érdemes választani? Van néhány egyszerű szempont, amit ha figyelembe veszel, akkor nagy valószínűséggel jól fogsz dönteni!

A B12-vitaminról.

A B12-vitamin, az a kobalamin. Erről nagyon fontos tudni, hogy nem stabil, ezért valamivel stabilizálni kell, egyszerűen azért, mert így lehet csak különböző termékekben felhasználni. Nyilván az is egy szükséges feltétel, hogy eltartható legyen meglehetősen sokáig ez a termék.

Leggyakrabban a B12-t, tehát a kobalamint, ciano-kobalamin formában lehet megtalálni a termékekben, ahol a stabilizátor az egy ciano funkciós csoport.

Szerintem nagyon sokan emlékeznek iskolai kémia tanulmányaikból arra, hogy a ciano csoport nem annyira az ember barátjaként véste be magát az emlékezetbe.

A helyzet az, hogyha B12-vitamint ilyen formában szedünk, akkor a szervezetnek azonnal semlegesítenie kell ezt a ciano funkciós csoportot, mert a szervezetben csakis irányított reakciókat szeretnénk, kontrollált reakciókat. Ez pedig az antioxidáns rendszerünket igencsak megterheli, mert, amit mi segítő szándékból csináltunk, mármint, hogy B12-öt szedtünk, annak egy része csomó galibát kezd el okozni.

Ezért, ha a címkén valaki azt látja csak, hogy B12-vitamin, vagy kobalamin, akkor gyakorlatilag szinte kivétel nélkül minden esetben ciano-kobalaminról beszélünk.

A véleményem szerint ez a legeslegsilányabb formája a B12 pótlásnak. Ami jó forma és amire mindenkit bátorítanék, hogy ezeket keresse az a metil-kobalamin, az adenozil-kobalamin vagy a hidroxi-kobalamin (ezt hidroxo-kobalaminnak is szokták nevezni, ugyanazt jelenti).

Joggal merülhet fel a kérdés, hogyha ez így van, ahogy itt mondom, akkor miért használ mégis mindenki ciano-kobalamint?

A válasz nagyon egyszerű. Gazdasági okok miatt, mert árban körülbelül tízszeres a különbség, tehát a ciano-koabalamin az olcsó, a többi pedig legalább tízszer drágább.

A személyes véleményem viszont a nagy biológiai leterheltség miatt az az, hogyha egy cég ciano-kobalamint tesz a termékbe, akkor semmilyen körülmények között ne szavazz bizalmat neki. És ne csak a terméknek, hanem annak a cégnek és annak a cég egyetlen termékének se, mert jelen esetben nem arról szól ez az egész, hogy maga a termék jó legyen és Te, mint felhasználó jól járj.

Tehát ciano-kobalamin esetén én a gyártó összes termékét kizárnám.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket