fbpx

video visszajelzes banner v2

Az egyik legfontosabb kritérium a minőségi egészségmegőrző termék választásában, maga a gyártó vagy a márka hitelessége. A mostani rövid videóban olyan egyszerű szempontokat mutatunk be, amellyel könnyen eligazodhatsz, hogy melyik gyártó vagy márka termékeit érdemes használni és melyikét érdemesebb elfelejteni!

A hozzánk visszaérkező információk és a saját tapasztalataink alapján újragondoltuk a termékválasztás főbb szempontjait egyszerűen azért, hogy minél egyszerűbbé tegyük ezt az egész szelektálási rendszert. Hogyha valaki a boltok polcai előtt áll, akkor ezeket a nézőpontokat különösebb előképzettség nélkül is minél könnyebben tudja majd használni.

Két részre osztottuk magát a folyamatot, ahol első lépésben a kizárásnak nevezett allépés sorozat van, amihez három példát szeretnék mondani.

KIZÁRÁS:

  1. B12-vitamin

Ha valaki ott áll egy boltban és nem tudja, hogy azt a terméket megvásárolja vagy sem, akkor nézze meg annak a gyártónak, vagy annak a márkának a B-vitaminját és azok közül is a B12-vitaminját. Abban az esetben, hogyha azt látja, hogy cianokobalamin van a címkére írva, akkor azonnal felejtse el magát a márkát és a gyártót is. Egyszerűen azért, mert a cianokobalaminból a szervezetbe jutva megkapjuk a kobalamint, ami a B12-vitamin, de kapunk egy borzasztóan aktív és biológiailag nagyon-nagyon káros ciano csoportot is. Ez gyakorlatilag leköti a szervezet antioxidáns rendszerét, egy csomó kárt okozva ezzel.

Viszont, ha azt látja az adott gyártó vagy márka esetén, hogy metilkobalamin, hidroxikobalamin vagy adenozilkobalamin a B12 forma, akkor tök jó, annak a márkának érdemes bizalmat szavazni.

  1. folsav vagy a folát

Korábban már készültek videók a B12-ről és a folátról is, ahol a részleteket részletesebben tárgyaljuk, most csak felsorolás szerűen említem.

A folsavat a magyar lakosság döntő többsége nem tudja megfelelően hasznosítani. Ez esetben kifejezetten káros a folsav pótlása (mármint a folsav formában való pótlás). Az aktív forma a folát, az viszont mindenkinek jó.

Mind a két esetben gazdasági okokra vezethető vissza az, hogy miért cianokobalamint, és miért folsavat használnak a gyártók. Gyakorlatilag a folsav piaci ára körülbelül 11 néhány ezer forint körül van, a folát ára pedig több, mint 4 millió forint kilónként.

  1. oxidok

Nézzük meg - még, hogyha nem is azt szeretnénk vásárolni -, hogy van-e bármilyen oxid abban az adott márkának a termékében. Nézzük meg a magnézium formáját! Hogyha magnézium-oxid van a termékben, akkor a gyártó szintén nem arra törekszik, hogy maga a felhasználó jól járjon. Sokkal inkább nézi azt, hogy ő járjon jól. Ugyanaz vonatkozik az oxidokra is, hogy amikor bejut a szervezetbe egy magnézium-oxid, akkor az oxigéngyök az nagyon-nagyon reaktív és szintén leköti a szervezet antioxidáns rendszerét. Tehát jót is teszünk (magnézium pótlása), meg csinálunk egy csomó kárt is az egészségünkkel (oxigéngyök).

A jó hírem az, hogy a kizárás lépéseinek (nagyon egyszerűen csak ezt a 3 lépést kell megtanulni) követése által a gyártóknak gyakorlatilag a 98%-a ki fog esni a rostán, és már csak a maradék 2%-ból kell választani. Ebből a 2%-ból kell eldönteni, hogy ki szimpatikus, illetve a kiválasztás szempontjainak a figyelembevételével lehet tovább szűkíteni azt, hogy mi az, amire nekem igazán szükségem van.

KIVÁLASZTÁS:

Három különböző szempontot javaslok. Erről egyébként már készült egy videó - ennek a videósorozatnak a legelső része -, ahol részletesen elmagyarázom, hogy mit és miért érdemes figyelni.

K – koncentráció:

Nagyon fontos, hogy a hasznos összetevő, tehát a hasznos komponens koncentrációját nézzük, ne pedig a vegyületét. Ha a magnézium példájánál maradunk, akkor egy magnézium-biszglicinát esetében a magnézium a lényeg. Az, hogy kapunk mellé két jó glicin aminosavat is, az most itt másodrangú ebből a szempontból. A magnéziumnak a koncentrációját kell figyelni elsősorban.

B - biológiai hasznosulás:

Azt jelenti, hogy a szervezet milyen könnyen tudja hasznosítani ezt az anyagot. Hogyha egy molekula nagyon-nagyon stabil, akkor általában rossz hatásfokkal tud hasznosulni. Ez soktényezős folyamat, egy kis utánajárással lehet erről információt szerezni.

M - molekulaforma:

Visszakanyarodva a cianokobalamin esetére, láttuk, hogy ez a molekulaforma kifejezetten káros, mert egy reaktív ciano funkciós csoportot is kap a szervezet. A metilkobalamin esetén, ez egy tökéletesen jó molekulaforma, mert metil csoportra abszolút szüksége van a szervezetnek.

Összegezve ezt a gondolatmenetet:

Ha termékválasztásban valaki használja ezt a kétlépcsős folyamatot, akkor az első lépésben nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen ki tudja zárni a gyártóknak kvázi 98%-át. Magához a kizáráshoz azt is hozzá tenném, hogy vannak olyan márkák, ahol egyaránt kapható olyan termék, ahol folsav van a termékben, meg egyaránt kapható a márka alatt olyan is, ami folátot tartalmaz. Hogyha ezt most szigorúan a felhasználók szempontjából nézzük, akkor gyakorlatilag a folsavat tartalmazó termék káros, és ez csak a profit növelése érdekében van a piacon. A folátot tartalmazó termék viszont jó, de ebben az esetben a gyártót én ugyanúgy elfelejteném.

Tehát a kizárás folyamatában kizárjuk azokat a márkákat és a gyártókat, amelyek nem minőséget szeretnének adni. A kiválasztás szempontjainak a figyelembevételével pedig biztosan azt fogod kapni, amit igazán szeretnél, amit keresel.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket