fbpx

video visszajelzes banner v2

A korábbi videóinkban már kifejtettük a véleményünket néhány konkrét korcsoportra vagy sportágra specializált multivitaminról. A mostani videónkban olyan vitaminokról beszélünk, amelyeknek ugyan nagyon erős a marketingje, de az nem feltétlenül takarja a termék valós értékeit. Mi kell ahhoz, hogy eladható legyen egy termék? Szükség van egy aktuális problémára, egy egészségre vonatkozó állításra és néhány ismert emberre. Érdekelnek a további részletek a témáról? Hallgasd meg legújabb videónkat!

Néhány gondolat az úgynevezett tréfavitaminokról.

Kínomban adtam ezt a címet, de valójában multivitaminszerű termékekről van szó. Ezek a multivitaminszerű termékek nagyon népszerűek a magyar lakosság körében, mert az emberek egy jelentős része azt gondolja, hogy csak gyorsan bekapom és már minden megoldódott.

Ezek a multivitaminszerű termékek valami problématudathoz kapcsolhatók, és a problématudat által nyilván megszólítanak egy embercsoportot.

Nagyon-nagyon egyszerű a megoldóképlet. A sok probléma közül ki kell választani egyet és utána egy látszatmegoldást kell rá adni. Ez úgy áll össze, hogy sokféle és nagyon fontos, hogy olcsó (itt szerencsésebb lett volna azt írnom, hogy nagyon olcsó) összetevőt kell beletenni és már össze is állt a termék. Semmilyen kutatás-fejlesztés nem kell a háttérben. Kb. 10-15 perc alatt megszületnek ezek az összetételek, amihez viszont kell az erős marketing.

Én EFSA vitaminként szoktam hivatkozni azokra a különböző termékekre, amelyeket fordítva fejlesztenek. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) megfogalmaz egy állítás listát és csak ezeket az állításokat lehet szó szerint idézni a különböző termékcsomagolásokon. A termékfejlesztés úgy történik, hogy megnézik az állítás listát, és utána „fejlesztenek belőle” terméket. Pl. egy pajzsmirigyvitaminhoz bele kell tenni jódot és szelént, és akkor ráírható, hogy „a jód hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez”, tehát máris kész a pajzsmirigyvitamin.

A tréfavitaminok még ennél is egy gazemberebb kategóriát képeznek.

Itt az a cél, hogy a célcsoportot minél jobban megszólítsák és természetesen minél nagyobb legyen a probléma. A mai „számomra szenzációs” jolly joker termékek egy „tüdővitamin”, illetve a kistársa egy „tüdővitamin dohányosoknak”.

Korábban volt már szó a vírusvitaminokról, meg arról, hogy a jelenlegi helyzetet hogyan lehet maximálisan anyagilag kihasználni a minden mindegy elv alapján. Itt még az árnyalja, vagy inkább sötétíti a teljes képet, hogy még korábban az EFSA vitaminoknál felírtak egy valós EFSA állítást, addig itt egy kamu állítás van. Jelen esetben pl., hogy „a boswellia támogatja a tüdő egészségét”. Ez teljes kamu, mert a boswelliára ilyen állítás nincs is. Ez viszont át tud csúszni a rendszeren, és akkor ez így forgalomba tud kerülni.

Hogy minél vonzóbb legyen ez a termék, jó, ha egy híres ember reklámozza.

Meg kell említeni egy szomorú trendet is, ami a marketing kategóriába tartozik. Ez arról szól, hogy az adott cég, pl. adományokat osztogat és ez nyilván gazdagon van fotózva, illusztrálva és minél hivalkodóbban jelölve a honlapon. Ilyenkor ki van emelve, hogy ez a cég micsoda szenzációs dolgokat tesz, hogy adományt ad. Persze, ha egy kicsit utánanézünk, akkor kiderül, hogy termékadományról van szó. Hogyha az önköltséget illetően egy nagyon olcsó terméket veszünk, ami nagyon fel van árazva (tehát nagy a profit rajta), akkor ez a termékadomány fillérekbe fog kerülni. Jelen esetben is ez a helyzet.

Lehetne még több szempontot is mondani, hogy milyen „ügyes” dolog ez, de teljesen fölösleges és szerintem borzasztó. Hogyha patikában árulnak valamit, akkor az emberek jelentős része hajlamos azt hinni, hogy ez valami minőségi szűrőn átmegy, pedig hát nem. A patikák is ugyanúgy gazdasági társaságként viselkednek, profit alapon működnek. Ezzel semmi baj nincsen, csak mindenki tudja azt, hogy ez így van.

Összegezve:

Ez az egész - alig találom a szavakat - teljesen nonszensz, abszolút kerülendő.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket