fbpx

video visszajelzes banner v2

A multivitaminokban szereplő hatóanyagok molekulaformájáról és koncentrációjáról már volt szó egy korábbi videónkban. Most azonban egy olyan termékkel találkoztunk, amely kifejezetten pajzsmirigyproblémák és inzulinrezisztencia fennállása esetén ajánlott. Emellett nem tudtunk elmenni szó nélkül. Ha érdekel a véleményünk, a következő videónkban kielemezzük az említett készítményt és eláruljuk érdemes-e problémaspecifikus multivitamint vásárolni vagy sem.

Kombinált multivitaminok pajzsmirigyproblémákra és inzulinrezisztenciára is egyben.

Igencsak felkaptam a fejem, mikor ezzel a termékkel találkoztam, amit pajzsmirigybetegségre és inzulinrezisztenciára kínálnak. Egy multivitaminról beszélünk, ami a marketing minőségi felerősítés szabályainak megfelelően természetesen orvosok és endokrinológusok közreműködésével lett megalkotva.

Most bennünket inkább az összetétel érdekel, tehát nézzük, hogy mi jött ki?

Három részre osztottam.

  1. Multivitamin összetétel

Az első a multivitamin összetétel. Erről már több videó is van, hogy miket érdemes figyelni. Összességében ez egy gyenge összetételű termék, elégtelen molekulaformákkal és koncentrációkal. Néhány példa: a K2-vitaminból a minimum 50-70 mcg helyett csak 20 mcg van, a B12-vitaminra a lehető legrosszabb választás a cianokobalamin, inaktív B6 (piridoxin hidroklorid). A termék tartalmaz kalciumot is, amiről azt érdemes tudni, hogy a szervezetünk priorizálva szívja fel, és ezáltal a mellette levő nyomelemeknek a hasznosulása drámaian le fog romlani. Hát erre itt most nem tudtak figyelni.

  1. Pajzsmirigyproblémák

Ez azért nagyon érdekes, mert a pajzsmirigybetegség (ahogy fogalmaznak az elején) egy nagyon-nagyon széles spektrum. Kíváncsi voltam, hogy mit tartalmaz ez a termék. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) honlapjára, ha felmegy valaki, akkor ott a megfogalmazható állításokat megtalálja magyar nyelven is. (Erről is készült már videó). Csak be kellett ütni, hogy pajzsmirigy, és kijön, hogy jód és szelén kell bele, hogy hivatalos állítást lehessen megfogalmazni.

Egyébként nagyon meglepődtem, mert jód nincs a termékben. Én nem tudom, hogy a fejlesztés során milyen szempontok voltak, vagy a pajzsmirigybetegség alatt mit értettek, de hát a pajzsmirigy alulműködés esetén a jódpótlás az teljesen esszenciális. Egy minden valamire magára adó multivitaminban is van jód. Hát itt most ez így kimaradt.

A jó hír viszont, hogy szelén van benne, és a molekulaformája is megfelelő.

  1. Inzulinrezisztencia

Nézzük az inzulinrezisztencia részt. Itt kiemelném a ligetszépeolajat, mint hatóanyagot. A ligetszépeolajban lévő gamma linolénsav (GLA), ami működik. A hatékonyságról nem szeretnék állást foglalni, mert ez más kérdés. Itt viszont annyi fontos megjegyzésem lenne, hogy amikor egy monokomponensű, akár növényi olajat valaki lekapszuláz, akkor csak úgy tudja megtenni, hogyha gazdaságilag sokkal drágábban adja. Fogyasztói szempontból, hogyha valaki ligetszépeolajat szeretne pótolni, akkor sokkal jobban jár, hogyha megveszi fél/egy literben a ligetszépeolajat és szépen megeszi. Töredékét fogja fizetni.

A másik kulcskomponens a myo-inozitol volt. Ez egy tök jó anyag, csak megfelelő koncentrációt kellene adni ahhoz, hogy működjön. Ez kb. 2 g környékén lenne.

Összegezve a gondolataimat erről az egészről:

Ezt az egész kategóriát, hogy egy multivitamint kihegyezünk pajzsmirigyproblémára meg inzulinrezisztenciára is, én nem tartom szerencsésnek.

A pajzsmirigyproblémák esetén teljesen különböző és eltérő protokollokat alkalmaznak pl. más egy autoimmunnál, mint egy pajzsmirigy alulműködés esetén.

A multivitamin rész kifejezetten rosszul kivitelezett.

Az inzulinrezisztens részről meg azt mondom, hogy fogyasztói szempontból sokkal olcsóbban jön ki mindenki, hogyha egyenként megveszi az összetevőket.

Tehát lényeg a lényeg, számomra ez egy nem ajánlott kategória.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket