fbpx

video visszajelzes banner v2

Kurkumát kell szedned mert esetleg sajognak az izületeid vagy valami más olyan gyötör, amire azt olvastad, hogy hatásos lehet? Rengeteg kurkuma étrend-kiegészítő van a boltokban! Most sok hasznos és érthető támpontot kapsz ahhoz, hogy biztosan ne válassz olyan terméket, amelyiknél csak a placebo hatás érvényesül, mert amúgy a hatásossága kétséges!

A kurkumát tartalmazó étrend-kiegészítőkről néhány fontos információ, illetve szempont.

Nagyon fontos kiemelni, hogy óriási, tényleg óriási minőségbeli különbségek vannak a piacon kapható termékek között. A táblára fentről lefele minőségileg növekvő sorrendben írtam fel az anyagokat.

A 4-essel jelölt a leggyengébb minőség a gyökérőrlet, ami egyenértékű a kurkuma fűszerrel. Ha valaki ezt bekapszulázza, akkor gyakorlatilag egy nagyon alacsony minőséget állít elő. Sokkal jobban jár mindenki, hogyha megveszi fűszerként és olyan ételeket fogyaszt, amik ezt tartalmazzák.

3-assal jelöltem a standardizált kivonatoknak nevezett ernyő alá tartozó olyan kivonatokat, amelyeket a kurkumának a hatóanyagaira standardizáltak. Ez azt jelenti, hogy jellemzően 95 % kurkuminoidot tartalmaznak ezek a kivonatok, vagy ennél kevesebbet.

2-essel jelölt: Egy újabb minőségi ugrás, hogyha a 95% kurkuminoidra standardizált kivonatokat összekeverik a kurkuma illóolajával. Ez jellemzően egyébként egy BCM 95 fantázianevű kivonat, ami már igen jó minőséget képvisel.

1-essel jelölt: A legesleghatékonyabbak az úgynevezett vízoldékony standardizált kivonatok, amikor a biológiai hasznosulása is meg van növelve a kurkuminoidoknak. 

Nemcsak a koncentrációt kell nézni, hogy mennyit tettek bele egy kapszulába vagy egy tablettába, hanem meg kell nézni azt is, hogy az anyagoknak milyen a biológiai hasznosulása. Alapból a kurkuminoidoknak nem túl jó. Van egy olyan technológia, amivel a biológiai hasznosulást elképesztően meg lehet növelni. A felrajzolt ábrán próbáltam szimbolizálni azt, hogy középen van egy gyakorlatilag nem vízoldékony molekula (pirossal jelöltem). A növényi gyantának olyan láncait használják, amelyek egy része zsíroldékony, maga a lánc pedig vízoldékony, Így lehet a biológiai hasznosulást elképesztően megnövelni, ezért ezek a kivonatok működnek a legjobban.

Mik szoktak lenni a klasszikus problémák, illetve megtévesztések?

Az egyik, hogy a leírás a legjobb minőségű alapanyagokról szól, viszont magában a termékben a fűszer van benne.

A másik a kurkumát tartalmazó krémek. Mivel a kurkuma fűszer, illetve a többi kivonat is már nagyon-nagyon kicsi koncentrációban megszínezi a bőrt, ezért ezekben a krémekben szinte kizárólag a fűszert használják. Azt is olyan alacsony koncentrációban, hogy gyakorlatilag nem működik, viszont rá lehet írni a csomagolásra, hogy van benne.

Ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kiegészítő és felerősítő hatású kivonatok jelenlétére is figyeljen a címkén. Most csak a legfontosabbakat említem:

  • indiai tömjénfa: Akkor a legerősebb, hogyha szintén standardizált kivonat. Amit nézni kell a címkén: boswellia, boswellin sav, AKBBA
  • gyömbér: ginger, gingerol a hatóanyag
  • ananász: bromelain enzim
  • fekete bors: piperin. A fekete borsban lévő piperinek mindenképpen kiegészítik a kurkumának a hatásait.

Összegezve a kurkumát tartalmazó étrend-kiegészítőkről a szakmai véleményem az, hogy mindenféleképpen 95 % + illóolajat (2-es kategória) vagy vízoldékony standardizált kivonatokat (1-es kategória) érdemes keresni. Ezeket is úgy, hogy ne csak magában legyenek a termékben, hanem legyenek mindenféleképpen a kurkuma hatását kiegészítő és felerősítő hatású kivonatok is. A felsoroltak közül minél több legyen egyszerre egy termékben.

Köszönöm!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket