fbpx

video visszajelzes banner v2

Félted a csontjaid egészségét? Ezért is szoktál kalciumot pótolni étrend-kiegészítőben? Akkor ez a Te videód, mert a kalciumpótlás komoly problémák forrása is lehet. A videó tükrében érdemes újragondolnod a használatát.

Néhány gondolat a kalciumpótlásról.

Az étrend-kiegészítők piacán ez egy meglehetősen népszerű termék döntően a korosodó hölgyek körében, akik szeretnék, hogyha a csontproblémák elkerülnék őket, és ezért keresik és fogyasztják ezeket a típusú étrend-kiegészítőket.

Készült már erről egy hosszabb videó, itt most csak nagyon röviden néhány fontos gondolatot mondok el.

A kalcium felszívódást a D-vitamin szabályozza és ha nincs elég D-vitamin a szervezetben, akkor gyakorlatilag a csontokból kerül pótlásra a kalcium. Ezért a D-vitamin koncentráció az nagyon-nagyon fontos!

A másik kulcs vitamin pedig a K2-vitamin. Azért, hogy a felszívódott kalcium valóban a csontanyagcserét támogassa, ehhez megfelelő koncentrációjú és nyilvánvalóan minőségű K2-vitaminra van szükség.

De nézzük, hogy mit okoz a túlzott kalcium bevitel, amit jellemzően étrend-kiegészítőből szoktak az emberek pótolni.

  • Különböző független külföldi kutatások azt állapították meg, hogy menopauza utáni hölgyeknél a csípőtörések kockázata nem, hogy csökkent, hanem szignifikánsan nőtt a nagy dózisú kalcium bevitel hatására.
  • A szívroham kockázata az 31%-kal nőtt, ami a véleményem szerint egy elképesztően nagy szám.
  • A stroke kockázata 20%-kal nőtt.
  • Ha mindenféle halálnemet egy csoportba teszünk, akkor gyakorlatilag a halál kockázata 9%-kal növekedett túlzott kalcium bevitel hatására
  • 12.000 férfit felölelő kísérletsorozatban azt találták, hogy a szív- és érrendszeri problémák következtében bekövetkezett halál kockázata (férfiak esetében) 20%-kal nőtt.

A lényeg az, hogy kevés kalciumra van szüksége a szervezetnek és azt is lehetőleg táplálkozásból kellene pótolni azért, mert a táplálékban lévő különböző kofaktorok és enzimek segítik gyakorlatilag a kalciumnak a hasznosulását. Pl. édesburgonyából és brokkoliból sok kalciumra tudunk szert tenni, de például az ivóvízből is meglehetősen sokat pótlunk. Hogyha valaki ezt a nyugati típusú táplálkozást folytatja, akkor jellemzően nincs szükség extra kalcium bevitelre.

Hogyha összegezném a kalciumpótlásról a gondolatokat, akkor az lenne a szakmai véleményem, hogy jó, hogyha táplálkozással pótoljuk a kalciumot és étrend-kiegészítő formában csak nagyon-nagyon indokolt esetben.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket