fbpx

video visszajelzes banner v2

Találkoztál már vegán kollagénnel? Téged is zavarba ejt a megnevezés, mert úgy tudtad, kollagén csak állati eredetű lehet? Ne ijedj meg, jól tudtad! A vegán kollagén nem más, mint aminosavak és sok esetben vitaminok, ásványi anyagok és növényi kivonatok összessége - amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt. Legújabb videónkban ezeket a termékeket vettük górcső alá. Ha kíváncsi vagy a szakmai véleményünkre, kattints a videóra és megtudhatod!

Néhány gondolat a vegán kollagénekről.

Ez egy teljesen új termékkategória, amit gyakorlatilag az hív életre, hogy a vegánok egy jelentős vásárlóerővel rendelkező célcsoportot képviselnek. Az ugye műszaki probléma, hogy a kollagének állati eredetűek, tehát nem lehetnek vegánok.

Jelen esetben a vegán kollagén, mint termékkategória azt jelenti, hogy különböző aminosavakat adnak étrend-kiegészítő formában. Ezeket jellemzően, de nem feltétlenül mindig, kiegészítik vitaminokkal, ásványi anyagokkal (leggyakrabban a magnéziummal) és növényi kivonatokkal.

A piacon kapható termékeknél az a közös probléma, hogy túl kicsi a koncentráció, és a molekulaformák se nevezhetőek jónak, sokkal inkább rossznak.

Nézzük a példákkal tarkított lényeget.

  1. Kapszulás kiszerelés:

Hogyha egy vegán kollagén termék kapszulás kiszerelésben van, akkor gyakorlatilag megállapítható róla, hogy biztos, hogy kicsi a koncentrációja. Nem elég nagy ahhoz, hogy ez érdemben működjön.

Nézzünk két példát.

  • Az egyik termékben kettő kapszulában kínálnak összesen 1560 mg hatóanyagot. Kb. 10.000 mg-nál működne a termék. Ez lényegesen elmarad attól, ami kívánatos lenne.
  • A másik termék egy kicsivel jobb volt. Ő 5 kapszulát adott, viszont az 5 kapszulában összesen van 3450 mg. Tehát ez is nagyon messze elmarad attól, ami kívánatos lenne.
  1. Por kiszerelés:

Nézzük a por kiszerelést. Itt is hozok egy példát.

Teljesen felcsillogott a szemem, hogy tök jó, mert 10 g a napi dózis, így van hirdetve. Igen ám, de amikor gondosan átbogarásztam az egészet és összeadtam a huszon valahány összetevőből lévő listát, akkor kiderült, hogy ebből csak 5,5 g ami a szervezetünk számára hasznos. Ennyi a hatóanyag. A 4,5 g meg a teljesen fölösleges technológiai segédanyagok. Nyilván kell a finom íz, stb., stb.. Érdemben tehát csak 5,5 g a hasznos, tehát még mindig kicsi a koncentráció ahhoz, hogy ez működjön.

  1. Vitaminok, ásványi anyagok:

Ha nézzük a vitaminok, ásványi anyagok szempontjából a dolgokat, akkor itt növényi kivonatok vannak, de minden csak mutatóba.

Hoztam példának az acerola gyümölcsport, amiből adagonként 7 mg-ot (0,007 g) tett bele az adott gyártó. Remélhetőleg mindenki el tudja képzelni, hogy ez nagyon-nagyon kicsi dózis. Talán segít az összehasonlítás. Egy teljesen üres kapszulának kb. 120 mg a tömege, egy átlagos töltött kapszulának (bármilyen termékből) hozzávetőlegesen 870 mg körül van a töltőtömege. Ebből látszik, hogy a 7 mg egy nagyon-nagyon kicsi szám.

Minél többfélét kell a termékbe belerakni, de mindenből csak egy kicsit, mert annál több mindent lehet róla állítani. Az, hogy ez nem éri el azt a koncentrációt, hogy érdemben működjön, hát az senkit se érdekel.

Ráadásul a különböző növényi kivonatoknál nincsen ez az NRV % (a napi javasolt dózis), ezért nehéz összehasonlítani a különböző termékeket.

  1. Ha egy gyártó facsemetét ültet, stb.:

Több helyen megemlítik, hogyha valaki ilyen terméket vásárol, akkor facsemetét fognak ültetni, vagy van, aki logózott maszkot ad, stb.. Könyörgöm! Ez tök mindegy, ez teljesen irreleváns, az összetételt kell nézni!

Összegezve:

Erről a termékkategóriáról alkotott véleményem az, hogy minden esetben nagyon kicsik a koncentrációk, emiatt nincs elfogadható minőségű termék a piacon. Ezt úgy lehet áthidalni,  hogy a por kiszerelésűből minimum kétszer annyit szed valaki, mint amennyit javasolnak, a kapszulásokból meg aztán pláne többet. Ilyenkor viszont túl gyorsan elfogy a termék. Azt mindenki maga döntse el, hogy akar-e venni egy olyan terméket, ami 3 nap alatt elfogy és nem kettő kapszulát kell belőle bevenni, hanem mondjuk 10-et vagy 15-öt.

A vitamin, ásványi anyag és növényi kivonat részek azok teljesen hatástalanok, ezek csak mutatóban vannak, hogy több állítást lehessen megfogalmazni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket