fbpx

video visszajelzes banner v2

A glutation a szervezet legerősebb antioxidánsa és az immunrendszer szabályozásában nagyon fontos szerepe van. Ha a glutation rendszerünk megfelelően működik, az védeni tud az autoimmun folyamatok ellen is. Ha szeretnél többet tudni arról, hogy hogyan működik a glutation a szervezetben és milyen formában érdemes pótolni, akkor nézd meg következő videónkat!

Néhány gondolat a glutationról.

Szerencsére ez az anyag egyre többször kerül a figyelem középpontjába és nagyon sokan tudják már, hogy a szervezetünk legerősebb antioxidánsáról van szó. Napjainkban, amikor különösen aktuális, hogy az immunrendszerünk minél jobb állapotban legyen, érdemes megemlíteni, hogy a glutation rendszer állapotára és a glutation megfelelő koncentrációjára a szervezetünkben igen nagy szükség van.

Glutation csökkentő tényezők:

 • Nagyon fontos, és szervesen kapcsolódik ehhez az egészhez, hogy a különböző stresszfaktorok megtépázzák a glutation rendszerünket, illetve a glutation koncentrációját is csökkentik.
 • Azt gondolom, hogy gyakorlatilag az első számú faktor, hogy a nyugati táplálkozás következményeképpen nagyon sok cukrot és szénhidrátot fogyasztunk, aminek következtében folyamatos inzulin válasz van a szervezetünk részéről. Ez például egy olyan faktor, ami a glutation szintet csökkenti.
 • Például, ha nem alszunk eleget az szintén csökkenti a glutation szintet.
 • Teljesen népbetegségnek számít a különböző bélrendszeri problémáknak a jelenléte az emberi szervezetben.
 • A hormonális egyensúlytalanság is gyakorlatilag elég hétköznapinak tekinthető.

Ezek mind negatív hatással vannak a glutationra.

Fontos:

Nagyon fontos - sajnos az autoimmun betegségek is népbetegségnek számítanak -, hogyha valakinél a glutation rendszer rendben van, ott gyakorlatilag nem alakulnak ki autoimmun problémák.

Hamarosan látni fogjuk, hogy ez az oxidált - redukált körfolyamat hogyan működik.

Hogyha valakinél jól működik a glutation rendszer, ott a bélrendszeri gyulladások megelőzése és helyreállítása is sokkal nagyobb hatékonysággal valósulhat meg.

Működés:

A sejten belül a mitokondriumok felelnek a sejt energia termeléséért. Ennek a fő antioxidánsa - a mitokondriumok fő antioxidánsa - a glutation.

Úgy működik, hogy amikor természetszerűleg jelen vannak különböző szabadgyökök - ezek ugye instabil molekularészek -, akkor gyakorlatilag ezeknek elektront ad (a glutation), ezáltal stabilizálja őket, ő pedig instabil állapotba kerül.

A mechanizmus, ami a szervezetünk számára nagyon fontos az úgy néz ki, hogy az aktív glutationt - ez a redukált forma - a peroxidáz enzim aktiválja. Ekkor adja át az elektront, majd utána oxidált forma lesz belőle. Ezt regenerálja ez a glutation reduktáz enzim (lsd. ábra). Tehát ez az egyszerű körfolyamat az, ami nagyon fontos és nagy prioritású a szervezetünkben.

Pótlás:

 • Hogyha a pótlást nézzük, akkor az a gyakorlati tapasztalat, hogy a kapszulában beszedett tiszta glutation nem működik.
  Úgy lehetne javítani egy kicsit (a hasznosuláson), hogy gyomorsav-ellenálló kapszulába teszik a glutationt. A gyomorsav-ellenálló kapszuláknak viszont egyik sajátossága, hogy nagyon gyorsan öregednek és olyan repedések vannak rajtuk, amelyek nem láthatóak. Ennek következményeképpen nem a bélben fog felhasadni a kapszula, hanem már a gyomorban. Én ezt nem tartom jó megoldásnak.
 • Ami viszont jó megoldás glutation pótlásra azok a különböző kúpok, folyadékok használata - teljesen mindegy, hogy valaki nyelv alá nyomja, a szájába spricceli, vagy intravénásan kapja meg a glutationt -, mind jól fog működni.
 • Ideértve a különböző glutation tapaszokat, krémeket - transzdermálisan. Az emésztőrendszert, a gyomrot valahogy meg kell kerülni.
 • A liposzómás készítményekről már készült korábban egy videó. Az a véleményem, hogy ezek gyenge hatásfokkal működnek, amikor vízoldékony hatóanyagokat kell bejuttatni. Jelen esetben is ez a helyzet, hogy a glutation vízoldékony. Kb. 10% hatásfokjavulást lehet elérni, viszont ezeknek a termékeknek az ára jelentősen több, mint a sima, ezért én ezt nem tartom gazdaságosnak.
 • Nagyon jó módszer az is, hogyha a szervezeten belüli glutation újrahasznosítást támogatja valaki. Ehhez az N-actil-cisztein, az alfa liponsav, illetve a szelén lehet nagyon jó. Vannak még egyéb gyógynövények is.

Összegezve ennek a minivideónak a lényegét, azt gondolom, hogy az immunrendszerünk minél jobb állapota kiemelt prioritással kell rendelkezzen napjainkban.

Ehhez mind a glutation rendszert, mind pedig a glutation szintet a szervezetünkben érdemes növelni.

Nagyon fontos, hogy csak a megfelelő termékeket, amikről jó gyakorlati tapasztalatok vannak - az elmélet nem számít -, azokat tudom jó szívvel ajánlani.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket