fbpx

video visszajelzes banner v2

Rohanó világunkban sokaknak van szüksége idegrendszert nyugtató, kiegyensúlyozó étrend-kiegészítőkre. Nagyon népszerűek ilyen szempontból a különböző gyógynövényeket és vitaminokat tartalmazó készítmények. Szabolcs egy konkrét példán keresztül mutatja be, hogy mi alapján érdemes mérlegelni, ha ilyen jellegű készítményre van szükséged.

Az idegrendszer nyugalmáért.

Ezt a videót egy konkrét termék ihlette. Úgy gondoltam, hogy a mechanizmust fogom bemutatni, mert ez segítséget tud adni mindenkinek a jövőben.

Az alapvető probléma az, hogy gyógynövényes termékek választásakor - ezek meglehetősen divatosak napjainkban és nagyon jól tudnak működni - nehéz értékelni, összehasonlítani különböző termékeket, hogy mit érdemes választani.

Példaként egy idegnyugtató hatással rendelkező étrend-kiegészítőt hoztam, ami a gyártó szempontjából egy széles, nagy célcsoportot ér el, ami egyértelműen magában hordozza a jó eladhatóságnak a reményeit is.

Bemutatnám a gyártói gondolkodási és működési módszert. Egy nagy gyártóról van szó, például egy gyógyszergyárról, mint jelen esetben is. A gyógyszergyáraknak nagy a működési költsége, ami teljesen egyértelmű, és nagy profitrátával kell, hogy dolgozzanak. Ez pedig azt jelenti, hogy étrend-kiegészítő kategóriában nagyon erős minőségi kompromisszumot kell meghozni ezeknél a termékeknél.  Ez azért van, mert van egy piacképes ár – mondjuk 4 vagy 5.000 Ft. Az önköltséget teljesen minimálisra kell leszorítani ahhoz, hogy nagy profitot tudjon realizálni, hiszen a gyógyszergyárak esetében vannak befektetők, akik profitérdekből csinálják ezt az egészet.

Második lépcső: a terjesztésnek a formája is befolyásolja ezt az egészet. A nagy cégek jellemzően nagy láncokon, gyógyszertár láncokon, vagy különböző drogériákon keresztül értékesítenek, akiknek szintén nagy profitra van szükségük. Erről is készült már korábban videó, hogy ilyen esetekben nem a termék legjobb minősége fogja a termékfejlesztést meghatározni, hanem meghatároznak egy maximális összeget – jelen esetben néhány száz Ft-ot -, amiből ki kell hozni valamit.

A konkrét termék egy sáfrány kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő, amiben még kétfajta B-vitamin is van. A mikrotápanyagokat illetően már nagyon sok videónk van arról, hogy milyen szempontokat érdemes nézni termékválasztáskor (inaktív vagy aktív forma, koncentráció, stb.)

Ebben a termékben a gyártó inaktív formájú B5-vitamint használ, 25 mg-ot, a B12-vitamin metil-kobalamin formában van benne, ami nagyon jó – erről is készült már videó, hogy miért jó ez a forma. Ez egy teljesen átlagos koncentráció annak ellenére, hogy a gyártó azt mondja, hogy óriási koncentrációban használ mindent. A sáfránykivonat 28 mg, de nem derült ki sehonnan sem, hogy milyen molekulaforma. Én sokszor szoktam azt hangoztatni, hogyha az információk, a molekulaformák, a pontos koncentrációk el vannak titkolva, akkor érdemes továbblépni.

Visszakanyarodva a gondolatmenethez, mivel nem derülnek ki a pontos koncentrációk, mert mindenki azt mondja, hogy ez nagy, ezért azt érdemes megvizsgálni, hogy ez mennyire nagy. De ezt, hogy tudjuk megvizsgálni laikusként? Nagyon egyszerű. Én jó szívvel ajánlom pl. az iherb.com oldalt. Ott keresni kell egy hasonló terméket. Be kell írni, hogy saffron – ez az angol keresőszó -, és ki fog dobni egy csomó találatot. Érdemes megnézni, hogy melyik termékről vannak nagyon jó vélemények.

Én is ezt az összehasonlítást végzem ebben a példában. A Now Foods a világ egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártója és sok esetben referenciapontként lehet az ő termékeiket használni. Megtaláltam egy sáfrány terméküket is, ami 10% krokinra standardizált sáfránykivonatot tartalmaz, ebből 50 mg-ot.

Ha megnézzük a példatermékünket, ami egy nagy cég által gyártott, nagy láncokban értékesített, 28 mg ismeretlen sáfránykivonatot tartalmazó termék. Ezt a két terméket már össze lehet hasonlítani és ez alapján kell mérlegelni. Ez alapján már egyértelmű, hogy 5-ször vagy 10-szer hatékonyabb lesz a standardizált kivonatot tartalmazó termék.

Összegezve: Az egész videónak a lényege - ami egy mechanizmust szeretne átadni -, hogy hogyan kell összehasonlítással jobb döntéseket hozni. Ha valamit egy nagy cég gyárt, akkor annak természetszerűleg nagy a profitszükséglete és étrend-kiegészítő kategóriában ez erős minőségi kompromisszumot jelent a végén. Hogyha gyógynövényes terméket szeretne valaki választani, akkor az összehasonlítás az egy nagyon jó módszer lehet. Olyan külföldi oldalakon, mint pl. az iherb, könnyen lehet hasonló termékeket találni, és az összehasonlítás alapján érdemes a hatóanyag koncentrációk és formák szerint mérlegelni.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket