fbpx

video visszajelzes banner v2

Pajzsmirigy alulműködésed van? Nehezebben szabadulsz meg a plusz kilóktól? Neked is ajánlották az alfa liponsavat? Az alfa liponsav kiválóan alkalmazható krónikus problémák esetén, mint amilyen a pajzsmirigy alulműködés is. Támogathatja az anyagcsere működését, így a fogyást is. Nem árt tudnod azonban néhány fontos dolgot az ALA kiegészítéssel kapcsolatban. Következő videónkból kiderül, érdemes-e a jódtól elkülönítve alkalmazni és az is, hogy szedhető-e más étrend-kiegészítőkkel együtt (pl. B-vitaminok).

Néhány gondolat a pajzsmirigy alulműködés, a jódpótlás és az ehhez kapcsolható fogyás témaköréből.

Azoknak nem kell elmondani, akik érintettek pajzsmirigy alulműködésben, hogy mennyire fontos a jódpótlás. A hízékonyságot illetően az is ismert, hogy ezek az emberek jellemzően elsősorban a combra és a fenékre híznak.

Amit ebben a rövid, mini videóban szeretnénk összefüggésként elmondani az az, hogy nagyon sokszor javasolt kiegészítő a fogyás támogatására az úgynevezett alfa liponsav. A szakirodalom sok esetben ALA vagy R-ALA-ként rövidít. Gyakorlatilag itt térbeli szerkezet különbség van és mindkét anyag ugyanazt jelenti, de mégsem, mert az R-ALA az aktív része az alfa liponsavnak. Ezt csak azért tüntettem fel, hogy legyen egyértelmű mindenki számára, hogy mindkét rövidítéssel lehet találkozni, de ugyanazt az anyagot jelentik.

Nagyon sok esetben antioxidánsként, a cukoranyagcsere támogatásra, különböző betegségek állapotának a stabilizálására, illetve javítására, pl. Alzheimer javasolják, de remek gyulladáscsökkentő hatása van, úgyhogy tényleg egy nagyon-nagyon jó anyagról beszélünk.

Mi most a biológiai hasznosulást tesszük a fókuszba és a lényeg az, hogy ugyanaz az enzim szállítja az alfa liponsavat, a jódot, a B5- és a B7-vitamint is. Ezek az anyagok versenyeznek egymással ezért az enzimért, a szervezetünkben pedig az alfa liponsav szállítása priorizált. Tehát a lényeg az egészben, hogyha valaki alfa liponsav kiegészítést alkalmaz, akkor azt időben el kell, vagyis célszerű elkülöníteni a jódtól, a B5- és a B7-vitamintól is.

A B5-vitaminnak, akkor van nagy prioritása, hogyha valakit intenzív stresszhelyzet ér vagy folyamatosan stresszben van. A B7-vitamin pedig többek között a zsír- és szénhidrát anyagcserének egy fontos szereplője.

Összegezve:

Pajzsmirigy alulműködés esetén, hogyha valaki fogyni szeretne, vagy bármi egyéb okból javasolnak neki alfa liponsav étrend-kiegészítőt, akkor azt a jódtól időben elkülönítve célszerű szedni és lehetőség szerint, ha van erre opció, akkor B5- és B7-vitamintól is elkülönítve. Amennyiben valaki multivitamint szed, akkor az alfa liponsavat ettől külön szedje.

Hogyha a jód és az alfa liponsav egy termékben van, akkor ez így jódpótlásra nem nagyon lesz alkalmas.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket