fbpx

video visszajelzes banner v2

Mindenki tudja, hogy a rezveratrol fogyasztása kedvezően hat a szervezetre. Az ilyen népszerű termékeknél kiemelten érdemes figyelni a gyártói trükkökre, mert így lehet kirostálni azokat a rezveratrol készítményeket, amelyeket jobb, ha az üzlet polcain hagyunk. Szabolcs konkrét példákkal illusztrálja, hogy mit érdemes és mit nem érdemes megvennünk.

Néhány gondolat a rezveratrolról.

A rezveratrol egy nagyon jó hatóanyag, de most ebben a minivideóban nem szeretnék arról beszélni, hogy mire jó. Erről egy internetes kereséssel nagyon könnyen lehet információt kapni.

Inkább egy más jellegű problémára hívnám fel a figyelmet. A rezveratrol tartalmú termékek meglehetősen drágák, és a biológiai hasznosulása sem olyan jó ennek az anyagnak. Hogyha valami drága - mármint az alapanyag -, akkor különböző gyártói megoldások vannak arra, hogy a gyártók hogyan csökkentsék az önköltséget.

Gyártói megoldások:

  1. koncentráció

Az egyik megoldás az, ha drága, akkor keveset teszünk bele, kicsi lesz a koncentráció. Fogyasztóként mindenképpen javaslom ennek a paraméternek a figyelembevételét.

  1. „átnevezés”

Van egy második trükk is. Ennek nem tudtam jobb nevet adni, mint az „átnevezés”. Egy konkrét termék példáján keresztül szeretném bemutatni ezt.

Ezen a terméken azt írják, hogy a szőlőmag kivonat 95%. Ebből egyébként azt lehet hinni, hogy ez rezveratrol, de nem az. Ez egy OPC rövidítésű anyag, tehát semmi köze nincs a rezveratrolhoz. Ugyanúgy, mint a szőlő gyümölcs kivonatnak sincsen köze hozzá, merthogy a rezveratrolt nem szőlőből vonják ki.

Ez a termék még megfejeli az egészet egy úgynevezett vörösborkivonattal is - bármit is jelentsen ez az egész. Meglehetősen közismert az úgynevezett francia paradoxon, ami azt jelenti, hogy a franciák sok vörösbort isznak. Tehát az egészségüket az alkohollal károsítják, ugyanakkor "vélhetőleg" sok rezveratrol jut a szervezetükbe a szőlőből, és ezért a szív- és érrendszeri betegségek kockázata náluk alacsony.

Hogyha komolyan nézzük ezt az egészet, akkor itt az utolsó kivonat, az úgynevezett keserűfű kivonat az, ami tartalmaz rezveratrolt. 5:1-ben koncentrátum és abból is mindössze 5 mg van benne.

Tehát még egyszer: A rezveratrolt nem szőlőből, vagy akármilyen szőlőrészből vonják ki, hanem ebből a keserűfű kivonatból. Ha 5 mg van ebből a koncentrátumból, akkor illik feltenni a kérdést, hogy - Mi a rezveratrolnak, tehát a hatóanyagnak a koncentrációja? Ehhez végig kell nézni a gyártástechnológiát és akkor meg lehet saccolni, hogy kb. 0,2 mg van az egész termékben, ami nem éri el azt a küszöb alsó koncentrációt, aminél már működne a rezveratrol. Tehát hogyha valaki tényleg egy jó rezveratrol tartalmú terméket szeretne, akkor minimum 100 mg (vagy még több) legyen benne a 0,2 mg helyett.

Hogyha valaki rezveratrol tartalmú terméket szeretne választani, akkor az összetevő táblázatban azt nézze meg, hogy ki van-e írva a rezveratrol. Mindenképpen legyen kiírva! Utána nézze meg, hogy hány mg, majd nézzen meg több terméket is. Azt vásárolja meg, ahol a legnagyobb a koncentrációja a rezveratrolnak. Ez a legjobb választás szerintem.

Összegezve ennek a minivideónak a lényegét:

A rezveratrol egy nagyon jó hatóanyag, csak drága, ezért különböző trükközések vannak vele.

Nagyon érdemes arra figyelni, hogy a rezveratrol nem egyenlő a szőlőmag kivonattal.

Figyelni kell a koncentrációt. Minél nagyobb egy termékben a rezveratrol koncentrációja, annál hatékonyabb lesz.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket