fbpx

video visszajelzes banner v2

Szeretnél kollagént pótolni? Érdekel, hogy milyen a választék a nemzetközi piacon? Tudni szeretnéd, hogy van-e olyan termék, amely nem tartalmaz szennyező anyagokat? Következő videónkban egy teljesen új nézőpontból közelítjük meg a kollagén kérdéskörét, amely segíthet a véleményformálásban.

Néhány gondolat a kollagénekről, viszont új nézőpontból.

Korábban készült egy videó, ami azt taglalta, hogy a koncentrációt illetően a kollagének esetében körülbelül 10 g/nap kellene, hogy legyen az adag.

A típusokat illetően a hidrolizált kollagén a preferált (hogyha valakit érdekelnek a részletek az nézze meg ezt a korábbi videót).

Most egy új nézőpontot fogunk vizsgálni.

Meglehetősen köztudott, hogy a nagyipari állattenyésztés gazdasági hatékonyságának maximalizálása végett számtalan antibiotikumot, különböző növekedés serkentő hormonokat használnak. A tápszerekben is ilyenek vannak bekeverve, valamint vannak olyan jellegű tápszerek is, amik az állatok minél rövidebb időn belül, minél nagyobb súlyra történő növekedését célozzák meg. Az emberekben, miután elfogyasztják ezeknek az állatoknak a húsát, nagyon sok esetben jelentős ösztrogén többlet lép fel jellemzően a progeszteron hátrányára. Igenis megállapítható, hogy számtalan nőgyógyászati és hormonális hátterű betegségnek ez az ösztrogén túlsúly a gyökere.

A kérdésünk az volt, hogy a kollagének, amelyeket nagyon-nagyon sok cég kínál, azok tartalmazhatnak-e ilyen anyagokat?

  1. A nulladik lépés bár egyessel jelöltem, hogy Európában sajnos nem érhető el bio kollagén. Minden beszállítót megnéztünk, minden követ megmozgattunk, hogy ilyet találjunk, de ilyen nem érhető el Európában.
  2. A kollagéngyártás technológiai folyamatát áttanulmányozva megállapítható, hogy a maximális gyártási hőmérséklet körülbelül 130 Celsius fok, amit megelőz egy enyhe lúgos és savas kezelés, de ez nem számottevő.
  3. Az ösztrogének és bomlástermékeik még két órás 160-180 Celsius fokos forró olajos sütésben sem bomlottak le teljesen, csak kb. 20 %-ban (ezt egy kanadai kísérletsorozatban vizsgálták).
  4. A bomlási hőmérséklete ezeknek az anyagoknak (ösztrogének és bomlástermékeik) úgy átlagosan 270 és 350 Celsius fok között van.
  5. Az is megállapított, hogy oxidációra érzékenyebbek, mint hőbomlásra. Viszont ez a kollagéngyártás technológiában nem biztosított.

Összességében tehát megállapítható, hogy nagyon-nagyon nagy valószínűséggel a kollagének különböző hormonokkal és azok bomlástermékeivel szennyezettek.

A megoldás viszont az lehet - mert a kollagéneket igenis jó fogyasztani -, hogy mindenki biogazdálkodásból származó állatokból főzzön önmagának húslevest, vagy csontlevest. A jó hír az, hogy Magyarországon ez elég sok forrásból elérhető. Egy internetes kereséssel lehet ilyen gazdálkodásokat találni és onnan be lehet szerezni ezeket az alapanyagokat.

Összegezve tehát a gondolatot:

Hogyha valaki hormonális hátterű problémával küzd - különböző nőgyógyászati problémái vannak -, akkor náluk a kollagének pótlása (klasszikus értelemben) gond lehet, tehát érdemes erre odafigyelni.

A megoldás a biogazdálkodásból származó állatokból főzött csontleves lehet, vagy hogyha valaki nagyon alapos és utána néz a beszállítónak, akkor a tengerentúlon lehet néhány olyan terméket találni, ami bio kollagén. Ennek a beszerzése szintén megoldás lehet.

Köszönöm szépen!

 

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket