fbpx

video visszajelzes banner v2

Tudtad, hogy van egy minimális koncentráció, ami alatt egy hatóanyag nem működik? Most arról hallhatsz konkrét példákat, hogy miért fontos, hogy ne higgy a marketingnek, hanem nézd meg, hogy mi a vásárolandó termék hatóanyagának a koncentrációja!

A hatóanyagok koncentrációjáról mit érdemes tudni?

Velem történt meg, hogy egy közepes méretű magyar kozmetikai cég két fejlesztőjével beszélgettem, akik elmesélték, hogy az elmúlt 45 nap során körülbelül 60 terméket fejlesztettek külsős felkérésre.

Ha jobban belegondolunk ez nagyon sok, mivel egy fejlesztőnek is időre van szüksége, hogy meg tudjon újulni.

Elmesélték, hogy egymás után jöttek a különböző külsős felkérések.  Akkor épp egy olyan magnézium tartalmú kozmetikumon dolgoztak, aminek egy testvajszerű állagot kellett a végén öltenie.

Kérdeztem tőlük, hogy hát ez egy jó nagy műszaki kihívás és ezt, hogyan sikerült áthidalni?

Ha valaki minél több magnéziumot szeretne beletenni egy kozmetikumba, annál inkább híg, folyós állagú lesz, tehát kisebb lesz a viszkozitása és pont a testvajnál várjuk azt, hogy az testes legyen.

Megkérdeztem, hogy ezt, hogy oldották meg műszakilag, amire a válasz az volt, hogy emiatt nem nagyon kellett aggódniuk, mert éppen csak annyi magnéziumot kértek bele, hogy rá lehessen írni a címkére. Tovább firtattam és elmondták, hogy a felkéréseik 95-98%-a ennek a vezérelvnek a mentén zajlik.

„Van, aki (megrendelő) úgy jön ide, hogy nem is kell, hogy működjön a termék csak azt a minimál dózist szeretnék beletenni, ami alapján már rá lehet írni a címkére, hogy benne van.”-mondták.

Szóval az értékelési szempontjaim szerint, hogyha terméket szeretnél választani, akkor mindig vizsgáljuk meg a koncentrációt, a biológiai hasznosulást és a molekulaformát.

A koncentrációt illetően fontos tudni, hogy minden anyag esetében van egy minimális koncentráció, ami alatt egyszerűen nem fog működni. Ez persze anyagonként eltérő lehet.

Példának hoznám a kurkumát tartalmazó krémeket, amelyek szinte kizárólag „fűszer kurkumát” tartalmaznak. Érdemes tudni, hogy (krémben)a kurkuma már 0,1%-nál kisebb koncentrációban is megszínezi a bőrt.

Nyilvánvalóan kereskedelmileg forgalomképtelen lenne egy olyan termék, ami utána megszínezné a felhasználónak a bőrét.

Ezért annyira minimálisra szorítják a kurkumának a koncentrációját, hogy a termék kap egy sárga színt, de valójában (a benne lévő kurkumának)  nincs számottevő hatása.

 A termékleírásba viszont lehet írni a kurkuma jótékony hatásairól. Tehát ezek a termékek gyakorlatilag hatástalanok, illetve azért nem, mert a placebo hatás akár 30%-os is lehet.

Klasszikus példák, amelyek ennek az elvnek a mentén szoktak .előfordulni.

Láttam már terméket, amin ki volt emelve, hogy a kollagén a hölgyeknek fenomenális hatásokat fog kölcsönözni. A címkéjén 16 mg kollagén volt feltüntetve. Ahhoz, hogy ez tényleg működjön naponta 10.000 mg-ot (10 g) kellenne bevenni.

De láttam olyat, hogy 8 mg hialuronsav volt ugyanígy kiemelve, mivel tudják, hogy a hialuronsavnak van marketing értéke, csakhát egy elég drága összetevőről beszélünk.

Ebből kb. százra (mg), tehát kb. tizenkétszer többre van szükség, mint ami rá van írva, hogy valóban működjön.

De ugyanilyen klasszikus példa, (hogyha el szeretnék rejteni a valódi koncentrációt, mert abból kiderülne, hogy az nagyon kicsi), amikor magát a teljes vegyületet írják rá a címkére, pedig a benne működő aktív komponens az jóval kisebb. Példának a magnéziumot írtam: csak a magnézium-citrátot írja fel a gyártó a címkére.

Tehát összefoglalva a gondolatmenetet, mindenképpen az lenne a javaslatom, hogy több, hasonló terméket érdemes keresni, ezekben megnézni a számunkra hasznos résznek a koncentrációját és hogyha valami kiugróan kicsi, akkor annak nem célszerű bizalmat szavazni.

Köszönöm!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket