fbpx

video visszajelzes banner v2

Számodra is fontos, hogy mindenből a legjobbat add a szervezetednek? Tudni szeretnéd mitől lesz jó minőségű egy C-vitamin? Érdekel, hogy mi a különbség az L-aszkorbinsav és a valódi C-vitamin között? Kattints a videóra és tudj meg többet erről a témáról!

Néhány gondolat a C-vitaminról.

A vitaminok esetén is érdemes mindig a természethez visszanyúlni, hogy ott milyen formában érhető el a C-vitamin. Ezek alapján abszolút megállapítható, hogy az aszkorbinsav az nem egyenlő a C-vitaminnal.

A C-vitamin sokkal inkább egy biológiai komplex, ahol egy csomó más, úgynevezett vitaminszerű anyag van az aszkorbinsav mellett. Az aszkorbinsav csak az antioxidáns része, de különböző flavonoidok (pl. rutin, heszperidin, kvercetin, stb.), enzimek (tirozináz enzim), faktorok, aszkorbinogén vannak még mellette. Ez mind-mind része az egész C-vitamin komplexnek.

Hogyha igazán szeretnénk az egészségünkért tenni és jó minőségben szeretnénk C-vitamint a szervezetbe juttatni, akkor különböző növényi kivonatokat, vagy koncentrátumokat kellene fogyasztanunk. Ennek az egyik hátránya, hogy sokat kell a szervezetbe juttatni és a költségei meglehetősen nagyok.

Szeretnék néhány támpontot adni, hogy reálisan nézve mik a jó minőségű C-vitamin ismérvei.

Hogyha ezt egy étrend-kiegészítőre lekonvertáljuk, akkor valamilyen aszkorbát vagy aszkorbinsav legyen jelen és legyenek mellette mindenféleképpen megfelelő koncentrációban különböző flavonoidok. Szeretném kiemelni a heszperidin, kvercetin és a rutin nevű anyagoknak a fontosságát. Legyenek mellette még különböző, eleve C-vitaminban gazdag növényi kivonatok és/vagy koncentrátumok. Hogyha ezek mind jelen vannak, akkor valószínűleg egy jó minőségű C-vitaminnal van dolgunk.

Milyen gyártói trükkök szoktak lenni (mert ugye nagyon-nagyon-sok termék van a piacon)?

  • Jellemző trükk, hogy ráírják nagy betűkkel, hogy csipkebogyót vagy homoktövist tartalmaz a termék. Ezek viszont nagyon-nagyon kicsi koncentrációban vannak benne.
  • Személy szerint láttam már narancssárgára színezett tablettát is, ahol olyan fémsókkal színezték, aminek a C-vitaminhoz semmi köze nem volt. Ez a szervezetet feleslegesen terheli.
  • Olyat is láttam, hogy jó minőségű alapanyagok voltak benne csak annyira kicsi koncentrációban (nyilván az ára miatt), hogy gyakorlatilag ez nem működött.

Néhány jellemzője a C-vitaminnak, amit érdemes tudni, hogyha valaki különböző vitaminokat, ásványi anyagokat, illetve nyomelemeket juttat a szervezetébe:

  • A szelén felszívódását a C-vitamin javítja, illetve a szervezetben lévő szelén kiürülését csökkenti.
  • A vas felszívódással kapcsolatban szerencsére közismert, hogy a C-vitamin javítja a vas felszívódását. Fontos viszont, hogy csak a növényi táplálékból a szervezetünkbe jutó vas felszívódását javítja, az állati táplálékból bekerülőt nem, arra nincs hatással.
  • Ugyancsak fontos információnak gondolom, hogy a réz felszívódását viszont a C-vitamin kifejezetten csökkenti.
  • A C-vitamin és az E-vitamin remek antioxidánsok és nagyon jól működnek együtt, mégpedig úgy, hogy a C-vitamin regenerálja az E-vitamint.
  • Napjaink stresszes életviteléhez szervesen kapcsolódik az az ismeret, hogy a C-vitamin jelentős része a szervezetben a mellékvesékben tárolódik. A mellékvesében előállított kortizol stressz hormon előállításához mindenféleképpen szükséges, tehát, aki stresszes életet él annak érdemes jó minőségű C-vitamin pótlásáról gondoskodni.
  • A dohányosok számára fontos információ lehet, hogy egy szál cigaretta elszívása körülbelül 100 mg C-vitamint fogyaszt el a szervezetből.

Általános esetben a napi dózist a magam részéről kb. 200-300 mg közé tenném, de ettől nyilván kúraszerűen sokkal nagyobb koncentráció tartományban is el lehet térni.

Összegezve: Amit nagyon fontosnak tartok, hogy a C-vitamin sokkal inkább egy biológiai komplex, mint egy szimpla aszkorbinsav. Én a kettő dolog közzé semmiképp se tennék egyenlőségjelet. Hogyha valaki egy reálisan jó minőségű C-vitamint szeretne a piacról, akkor figyeljen arra, hogy az aszkorbinsav vagy valamilyen aszkorbát mellett mindenképpen legyenek nagy koncentrációban flavonoidok és olyan növényi kivonatok vagy koncentrátumok, amelyek már eleve a C-vitamint nagy dózisban tartalmazzák.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket