fbpx

video visszajelzes banner v2

Ezt találtuk a piacon! Almaecet, tökmagolaj stb. kapszulában a bioboltok polcain! Gyors számítással összehasonlítottuk az árakat, azzal amennyiért az élelmiszerboltokban meg lehet vásárolni ezeket az összetevőket. Vajon melyik került többe és mennyivel?! Tényleg kapszulázva érdemes ezeket megvenni? Mindenki döntse el, de tudjon róla, hogy így többezerszeresen fizeti meg ugyanazt!

Néhány, talán kijózanító gondolat a kapszulázott élelmiszerekről.

Meglehetősen népszerűek az ilyen jellegű termékek és sok esetben különböző fantázianevek mögé vannak bújtatva. Talán arra jó iskolapélda, hogy miért érdemes egy picit a függöny mögé nézni.

Három nagyon rövid példa.

  1. Almaecet kapszulázva

Találtunk egy olyan terméket, ahol almaecet volt kapszulázva. Elég borús volt a hozzá írt marketing szöveg, pl., hogy savanyú ízű, átható illatú, ezért érdemes kapszulában szedni. Nézzük meg azt, hogy mi van a függöny mögött.

Egy egész dobozzal 24 g almaecethez juthatunk, kb. 2000 forintért. Egy gyors internetes kereséssel rátaláltam, hogy 500 g 230 forintba kerül, ha boltban vásárolom meg. Így gyakorlatilag 18100 %-kal kerül többe a vásárlónak az almaecet.

Mindenki döntse el, hogy ki jár jól ebben az esetben. Azt is érdemes hozzátenni, hogy maga a termék technológiai segédanyagokat tartalmaz, amiket nem feltétlenül a kedvezőbb biológiai hatásokért szoktak beletenni. Ha valaki beveszi ezeket a kapszulákat, még ezekhez is hozzájut a szervezete.

  1. Tökmagolaj kapszulázva

Egy ugyancsak a piacról való másik termék, ahol egy gyönyörű fantázianév mögé van bújtatva egy prosztatára kínált termék, ami gyakorlatilag segédanyagok és tökmagolaj kapszulázva.

Itt a matek úgy néz ki, hogyha valaki bevenné a teljes doboz tartalmát, akkor 36 g tökmagolajhoz jutna, plusz némi segédanyaghoz, amiért körülbelül 3000 forintot kell fizetni. Hogyha megvenne mondjuk 1 l tökmagolajat olajként és salátába téve fogyasztana el, akkor az 7500 forintba kerülne. Gyakorlatilag így kapszulázva 1100%-kal fizet többet a tökmagolajért.

  1. Ligetszépeolaj kapszulázva

A harmadik a ligetszépeolaj szintén kapszulázva. ami minden esetre javasolva van. Egy nagyon fontos kiegészítést tennék. Úgy van tálalva ez a termék, hogy „d-alpha-tocopherol-lal”, vagyis természetes E-vitamin tartalommal és hogy ez milyen csodálatos dolog.

Azt érdemes tudni, hogyha magában valaki d-alpha-tocopherolt pótol, akkor az a legkedvezőbb biológiai hatásért felelős gamma és delta tokoferolokat kiüríti a szervezetből. Csak kevert tokoferolokat érdemes fogyasztani, illetve olyan termékeket, amelyekben kevert tokoferolok vannak és lehetőség szerint tokotrienolok is - de ez egy másik videónak a témája.

A matek ez esetben úgy néz ki, hogy 30 g termék kerül 2000 forintba, míg olajként megvásárolva 100 g 1800 forint. A többi példához képest elenyészően csak 370 %-kal kell többet fizetni.

Mindenki döntse el, hogy mi jó neki. Tanácsként talán érdemes azt megszívlelni, hogy vásárlás előtt érdemes egy internetes keresést lefuttatni, hogy kiderüljön, hogy mégis mi a piaci helyzet.

Azt gondolom, hogy azzal se árulok el nagy titkot, hogyha akármilyen cég ilyen jellegű termékeket árul, akkor ott döntően a profit számít, nem pedig az, hogy mindenki jól járjon. Nyilvánvalóan, hogyha valaki ilyen jellegű termékeket szeretne vásárolni, akkor érdemes a legolcsóbb és legegészségesebb variációt választani, tehát magát az élelmiszert adalékanyagok nélkül.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket