fbpx

video visszajelzes banner v2

Tudni szeretnéd, miért nem hatékony a B-vitamin, amit magadhoz veszel? Szeretnél tudatosabban terméket választani? Az előző videó folytatásaként most bemutatjuk azokat a molekulaformákat, amelyek nem, vagy csak kis mértékben hasznosulnak. Nézd meg a videót és tedd fel magadnak a kérdést: Vajon a megfelelő vitamint szedem?

Néhány gondolat egy Magyarországon meglehetősen népszerű B-vitamin komplex konkrét összetételéről, hogy a gyakorlatban is próbáljunk minél hatékonyabb információkat átadni.

A sokszor emlegetett hármast a koncentrációt, a molekulaformát és a biológiai hasznosulást érdemes egyszerre tárgyalni. A B-vitaminok esetén relatíve könnyű az aktív és inaktív formákat megkülönböztetni. Ezekből a nézőpontokból szeretném ezt a terméket tárgyalni, aminek a megalkotása meglehetősen kérdéses számomra, ugyanis mindenből az NRV, tehát a napi javasolt dózis 100 %-át adja ennek a terméknek a gyártója. Ez annyira kicsi koncentráció a valóságban, hogy ennek a sokszorosát kellene adni, hogy valóban működjön ez az egész.

Nézzük a molekulákat, mert ugye ez a lényeg:

B1: A tiamin-mononitrát a B1-vitaminnak az egyik fajtája. Ez gyakorlatilag egy inaktív forma.

B2: A riboflavin is inaktív.

B3: A nikotinsavamid inaktív.

B5: A kalcium-d-pantotenát inaktív.

B6: A piridoxin-hidrokorid inaktív.

B7: A D-biotin aktív. Ez jó hír! Viszont itt nincs más lehetőség, mert más formát, inaktív formát nem lehet adni, csak aktívat. A helyzet az, hogy ennek legalább a 6-8-10-szeresét kellene adni belőle, hogy ez valóban működjön.

B9: A folsav. Erről készült is videó, ahol részletesen elmondom a véleményemet, hogy miért gondolom ezt kifejezetten károsnak. A jó hír jelen esetben az, hogy ez olyan kicsi koncentrációban van, hogy gyakorlatilag nem csinál nagy galibát.

B12: A cianokobalamin esetén ugyanez a helyzet. Én semmilyen formában nem tudom ajánlani ezt a molekulát. A jó hír az az, hogy itt is olyan kicsi a koncentráció, hogy ez gyakorlatilag nem okoz nagy galibát.

Egyébként, hogyha műszakilag és gazdaságilag belemennénk a részletekbe, akkor megállapítható, hogy ez a termékösszetétel az önköltséget tekintve olcsóbb, mint maga a papírdoboz, amiben ezt kínálják. Kevésbé jó hír, hogy kapunk viszont nagyon-nagyon sok biológiailag teljesen felesleges anyagot, tömegnövelőszert, duzzasztó anyagot stb., amire abszolút nincs szükségünk.

Összegezve a gondolatot erről a meglehetősen népszerű termékről, az a rövid véleményem, hogy semmiféleképpen nem ajánlom.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket