fbpx

video visszajelzes banner v2

Te sem tudsz ellenállni egy csésze finom kávénak? Örülnél, ha a kortyolgatása közben még szépülnél is? Egyre többször találkozunk kollagénnel vagy hialuronsavval dúsított ún. "szépségkávékkal" a piacon, ezért egy kicsit utána néztünk. Kíváncsi vagy rá mit gondolunk erről az új termékkategóriáról? Nézd meg a legújabb videónkat!

Néhány gondolat a szépségkávékról.

Ez egy új termékkategória, amiben a kávé mellé csempészik a hatóanyagot és ezáltal valamilyen ígéretet fogalmaznak meg - jelen esetben a szépséggel kapcsolatos ígéreteket.

A recept az meglehetősen egyszerű. Vegyünk olyan anyagokat, amelyek az emberek fejében valamilyen formában társítva vannak a szépséggel, és tegyük a kávé mellé. Műszakilag próbáljuk kibogozni, hogy mi áll emögött, és hogyan kell igazából értelmezni. Jelen esetben a kulcs az, hogy mi történik a hatóanyagokkal hő hatására.

Két kiragadott példát hozok, mert a termékek döntő részében ezeket az anyagokat használják.

Kollagén:

Nagyon sok hatóanyag érzékeny a hőre, ezért meg kell vizsgálni azokat a gyártástechnológiákat, például jelen esetben a kollagénét, hogy hogyan gyártják. A jó hír az, hogy hő hatására, mármint a víz hőmérsékletének a hatására nem lesz bomlás, nem következik be a kollagénben bomlás, úgyhogy ez így rendben van.

A következő kérdés a koncentráció. Mi az a koncentráció, mennyi kollagének kell benne lennie a szépségkávéban, hogy az valóban működjön? Gyakorlatilag ugyanannyi, mint a sima kollagének esetében javasolt dózis. Erről egyébként készült már korábban egy részletesebb videó, de az összegzés az, hogy körülbelül 8-10 g/adag a napi dózis a kollagénből. Gyakorlatilag ilyen szépségkávét nem találtam, mert ehhez nagyon sok kávé kéne, meg az ízfaktorok is bejátszanak. A lényeg, hogy ilyen terméket én nem találtam, de lehet, hogy van.

A molekulaformát illetően nem mindegy, hogy miről beszélünk. Van zselatin, hidrolizált kollagén és ezek máshogy fognak hasznosulni. Ami jó minőségű az a hidrolizált kollagén, de van, aki kollagén peptidnek hívja a csomagolásán. Ez a kettő ugyanaz.

Felkiáltójellel jelöltem és ez a kollagénnel kapcsolatos videónkban már szerepel, hogy a kollagének jellemzően a gyártástechnológiából fakadóan hormonokkal, gyógyszer bomlástermékekkel szennyezettek. Mindenki tudjon róla!

Hialuronsav:

A másik ilyen anyag, amit jellemzően beletesznek ezekbe a szépségkávékba az a hialuronsav. A hialuronsav egy nagy, hosszú cukormolekula, ami érzékeny a hőre. A kávékészítés hőmérsékletén ez biztos, hogy hőbomlást fog szenvedni, így gyakorlatilag semmit se ér. Csak marketing célokat szolgál, érdemi haszna nincsen.

Összegezve:

A szépségkávéban jelenlévő kollagén az jó lehet, ha a koncentráció a napi adagban olyan 8-10 g körüli, vagy efölötti. A molekulaformát illetően lehetőség szerint egy hidrolizált kollagén legyen.

A hialuronsav esetén, hogyha azt kávé mellé rakjuk az olyan, mintha kávét innánk. Gyakorlatilag érdemi hatása nem lesz a hialuronsavnak.

Köszönöm szépen!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

E-mail: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu e-mail címre.

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket