fbpx

video visszajelzes banner v2

Tudtad, hogy az E-vitaminnak rengeteg formája lehet? És egyesek kimondottan károsak! Sajnos sok étrend-kiegészítőben az olcsóbb és az egészségre nézve nem pozitív hatású alapanyagok kerülnek. Légy tudatos! Mostantól tudd, hogy milyen E-vitamint vagy E-vitamint tartalmazó készítményeket kerülj! ... és, hogy milyent válassz!

Néhány gondolat és összefüggés a D-vitamin pótlásról.

Készült már videó a D-vitamin bőrön keresztül való szervezetbe juttatásáról, itt most kicsit részletesebben fogjuk ezeket az összefüggéseket tárgyalni.

D-vitamin:

A D-vitamin egy nagyon közkedvelt és szerencsére nagyon sokak által ismert vitamin. Nagyon sokan pótolják is, de van néhány kulcsgondolat, amelyeket mindenkinek ajánlok a figyelmébe. A D-vitamin önmagában nem, csak a K-vitaminnal együtt szükséges ahhoz, hogy megfelelő legyen valakinek a csontanyagcseréje. Hogyha nincsen elegendő K2-vitamin, akkor gyakorlatilag a kalcium a lágy szövetekben, döntően az artériákban fog lerakódni. Azt gondolom, hogy senki sem szeretné, hogy ez a helyzet előálljon.

A D-vitamin működéséhez mindenféleképpen szükség van A-vitaminra is, de kényes az egyensúly. Ahhoz, hogy a D-vitamin jól hasznosuljon egy kevés A-vitamin kell, de ha túl sok az már nem jó. Mindenkinek ki kell választania azt, hogy étrend-kiegészítőből, vagy táplálkozásból biztosítja a szükséges A-vitamint.

Fontosnak gondolom megemlíteni azt is, hogy a D-vitamin egy nagyon olcsó alapanyag. Jellemzően azért van, hogy a monokomponensű D-vitamin készítmények nagyon alacsony áron elérhetőek el a piacon.

A-vitamin:

Az A-vitaminról fontos tudni, hogy a retinolszármazékok biztosan hasznosulni fognak, ebből következik, hogy túl lehet adagolni őket. A retinolok egyébként állati táplálékból kerülnek be a szervezetünkbe.

A béta karotinnak - ami növényi táplálékból kerül a szervezetünkbe - nagyon rossz a hasznosulási aránya míg retinollá alakul, és a szervezet utána fel tudja használni.

Ennek a kettőnek (retinolszármazékok és béta karotin) az arányát táplálkozástól függően lenne célszerű beállítani. Nagyon fontos, hogy a vegetáriánusok figyeljenek erre, vagy fogyasszanak étrend-kiegészítőből retinolszármazékokat, hogy ezzel ne legyen probléma.

K2-vitamin:

Az egész kompozíciónak a legkritikusabb tagja a K2-vitamin. Egyszerűen azért, mert ez egy nagyon drága összetevő, és a legtöbb trükközés pont mindig ezek mentén szokott létrejönni.

A K2 formái: MK-4 és MK-7. Az MK-7 az engedélyezett és a jó forma.

Csak egy összehasonlítási példa: Míg 100 mcg MK-4 az nagyon-nagyon kevésnek számít, addig 100 mcg MK-7 elegendően sok a napi adagot illetően.

Egy másik összehasonlítási alap a K2-vitaminok esetében: A molekula összegképlete, tehát a molekula ugyanúgy néz ki, de a térbeli formája az különbözik. Ezt hívjuk cisznek és transznak. A cisz forma az biológiailag teljesen inaktív, míg a transz forma aktív. A cisz az olcsó forma. Hogyha egy termékre rá van írva nagy betűkkel, hogy K2-vitamin, meg megemelt K2-vitamin tartalom, az még nem jelent semmit. A részleteket is meg kell nézni, mégpedig azt, hogy MK-7 és transz forma legyen. Hogyha ez nincs feltüntetve, akkor nagy valószínűséggel az olcsó verziót, az inaktív verziót kapja mindenki, aki azt választja.

Magnézium:

Az egész rendszer olajozott működéséhez elengedhetetlen fontosságú a magnézium. A magam részéről sajnálattal tapasztalom, hogy erre nem szokták felhívni az emberek figyelmét. Ahhoz, hogy ez a rendszer jól működjön, valamilyen jó minőségű magnéziumra is szükség van. A szokásos és rendszeresen emlegetett szempontokat illetően a koncentráció, a biológiai hasznosulás és a molekulaforma az, amit vizsgálni kell a kiválasztásnál. Felírtam egy példát - egyik saját kedvencemet - ez a magnézium-glicinát vagy magnézium-biszglicinátot. Ez a két elnevezés ugyanazt a molekulát takarja, ahol a magnézium két glicin aminosavval együtt szerepel. Ez egy nagyon-nagyon jó formája a magnéziumpótlásnak.

Összegzés:

Tehát összegezve a D-vitamin pótlásról a gondolatokat, a lényeg az, hogy D, K és A-vitamin egyszerre legyen jelen a szervezetben. Hogyha valaki étrend-kiegészítőt vesz, ami csak D-vitamint tartalmaz, akkor, vagy keressen másikat, amiben van K és A-vitamin is, vagy táplálkozásból ezt oldja meg. Ezeknek az anyagoknak együtt és optimális arányban kell lenniük ahhoz, hogy ez jól működjön, valamint még mindenféleképpen szükség van magnéziumra is.

Külön kiemelném és javaslom, hogy mindenki nézze a címkén azt, hogy a K2-vitamin transz és MK-7 formában legyen abban az adott, kiválasztott termékben és kb. 100 mcg az az adag, amire azt mondjuk, hogy ez így teljesen rendben van.

Köszönöm szépen!

Figyelmedbe ajánljuk a következő megoldási javaslatainkat:

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket az új videóról érkező értesítéshez!

Kérjük töltsd ki!
Kérjük töltsd ki!
Elolvasás után jelöld be a mezőt!
Kérlek, ezt a mezőt is töltsd ki!
"Nem vagyok robot" teszt sikertelen.

Elérhetőségeink

Központi telefonszámunk:
+36 1 800 1999
Munkanapokon 9:00-15:00 között.

Email: info@wtn.hu
Terméktanácsadás: kérdéseit várjuk a hogyan@wtn.hu címünkön

Telefon mellékek

1-es mellék: Leadott megrendelések
2-es mellék: Csomagszállítás
3-es mellék: Számlázás
4-es mellék: Viszonteladói, kiskereskedelmi információk

Kövess Minket